Der fulgte med en liten Standard Horizon CP170C fargekartplotter ombord. Den kommer nok til å bli solgt til fordel for PC basert system med SOB og C-Map Max kart. Håper på å få tak i de nyeste Max.Pro kartene men C-map er litt uvillige til å selge disse enda. Planen er å montere en laptop eller evt. en 12V PC fra Carputer ved kartbordet nede og ha en 10-12" transflektiv vanntett touchskjerm foran rattet. Disse skjermene er jo svindyre men sammenlignet med en fargeplotter med tilsvarende skjerm er det jo slett ikke så ille.

 

Begynner å få samlet tankene litt etterhvert. Mulig der blir en fastmontert PC etterhvert men i uoverskuelig framtid blir det en laptop med en enkelt USB-tilkobling av GPS, VHF og autopilot og som tas med hjem etter hver tur. Laptopen er ikke brukende utendørs, både mht. vann og lys, men meden god vanntett skjerm i tillegg skal det bli bra. For tiden låner jeg meg en Panasonic Toughbook CF-08 på jobb. Denne er en trådløs WindowsCE basert touchskjerm som kobles til laptopen via WLAN og Remote Desktop. Panaconic skryter uhemmet av hvor god denne skjermen er i sollys men jeg vil si den er brukende i sollys men slett ikke god... Leter etter bedre løsninger...


Har konkludert med at kombinasjonen med Laptop på kartbordet og trådløs skjerm i cockpit er en glimrende løsning for mitt bruk, kommer ikke til å fastmontere annen kartplotter. Har en fastmontert GPS som også er koblet til VHF og med USB-kabel liggende på kartbordet er det enkelt i bruk. Laptopen er den samme som jeg bruker både på jobb og hjemme. Denne har da installert C-Map kartpakke for mitt område og vel så det samt SOB plotteprogram.