User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Så ble det endelig ny Land Rover i stallen igjen: Range Rover 3.gen L322 TDV8. Omsider har Range Rover kommet med en passende dieselmotor på 3.6 liter, 272 hk og 640 NM, det er såpass som det skal være i en bil med egenvekt på 2.6 tonn.

 

Kjøpt hos StyleAuto i Vestby 20.06.16. Her er den akkurat kommet hjem på tunet:

Oversikt over ting og tang som må gjøres:

 Varmeapparatvifte stoppet etter få dager.  Selger betaler for vifte og jeg får betalt for jobben. Verksted regner 11.4 timer på vifteskift  08.07.16 Ok
 Girkassen girer av og til litt brått  Kjent feil med magnetventiler som fusker, kan også være slark i drivverk i tillegg, må sjekkes nærmere. Feilsøking hos nærmeste merkeforhandler konkluderer med mekanisk feil i girkasse så den må skiftes. Klar reklamasjon.

 Feb -17 Skiftet til fabrikkny girkasse hos Hellestø på Sola

OK.

 Injektor #3 er utenfor spec  Verdi 1.38-1.40. Skal være under 1.3 og SKAL skiftes over 1.4  
 Vindusvisker stopper nå og da  Skjer bare når viskerene har vært i drift mer eller mindre kontinuerlig i en halvtime eller så.  Skiftet viskermotor med armer og stag (komplett enhet). OK.
 Motor i nødmodus nå og da.  Ingen DTC som direkte peker på problemet men etter en del leting og grubling lokaliseres 2 årsaker: Sprekk i turboslange og eksostemperatursensor etter katalysator død.  Skiftet øvre turboslanger og temp.sensor. OK.
     
     
     
     
     

 

Style Auto i Vestby har vist seg å være rene svindlere. Reklamasjonsansvar tar de ikke så fram til nå (høst -17) har jeg lagt ut kr 132.000 i reparasjoner som skulle ha gått på garanti og advokatutgifter for å få Svindel Auto til å ta det ansvaret de har som profesjonell bilselger. Så langt har de ikke avvist noen av manglene men de har utelukkende trenert ved å SI at de skal fikse men GJØR ingenting. 4 ganger har de lovet å hente bilen hjemme hos meg, levere lånbil slik at jeg har bil i mellomtiden, for å ta den til sitt verksted i Vestby men de har aldri dukket opp. Saken ligger nå i Forbrukerklageutvalget. Når en legger litt ekstra penger i å kjøpe av noe som tilsynelatende er en seriøs forhandler føles det ekstra ille å bli sittende HELE regningen for nødvendige reparasjoner som alle var reklamert på innen reklamasjonsfristens utløp. 07.02.19, altså etter 2 1/2 års krangling og advokatbruk der bare egenandelen av salæret passerte 10.000.- med god margin, er saken ferdig. Steal Auto har omsider betalt det de ble dømt til å betale...

 

Bortsett fra den ekle følelsen for hele bilsaken så har jo bilen vist seg å fungere veldig fint, nydelig å kjøre og med V8 twin-turbo diesel på 272 hk under panseret så er der krefter nok. Tung henger merkes omtrent ikke. Noen sprinter blir aldri en slik bil da den er bygget mer som en cruiser men lettbeint er den likevel. Lite støy da motoren  er stor nok til å like seg på lave turtall. I 80 km/t ligger den på rundt 1400 rpm og har krefter nok i bakhånd.

 

Da min bilbruk har endret seg dramatisk den siste tiden ble bilen i dag (27.04.18) solgt til en trivelig kar fra Oslo. Det er ikke helt klokt å ha en såpass dyr bil stående for å bruke bare 3-4000 km i året, typisk en tur med henger til bossplassen en gang i måneden pluss litt tilfeldig beskjeden småkjøring.

Comments powered by CComment