Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kjøpt 25.01.13 på Gardermoen, solgt lokalt 15.10.15

 

Da ideen om en veteranbil i stallen ble unnfanget tok det ikke lang tid å finne ut at en Triumph GT6 kunne gjøre susen.

GT6 har en del av utseendet til Jaguar E-type og det er ikke uten grunn den kalles "fattigmanns E-type" ;-) Jeg husker godt en kremhvit GT6 som gikk i gatene i Haugesund en kort tid tidlig på -80 tallet. Visste ikke stort om den på den tiden annet enn at den var råtøff.

 

GT6 er ikke så helt vanlig bil da der ikke er laget mer enn snaut 41.000 stykker av den fordelt nokså likt på utgavene Mk1, Mk2 og Mk3. Til sammenligning så ble de argeste konkurrentene MG Midget og MG B (GT) til sammen laget i ca 750.000 eksemplarer.

 

GT6 Mk1 og Mk2 avrundet bakende mens Mk3 har mer avkappet bakende. Mk2 og Mk3 har fått løftet støtfangeren en del og grillen ser mer integrert og mye smalere ut, i tillegg har disse fått luftegitter på sidene bak og det gjør seg også godt. Hva som er finest blir nå en smakssak men det ble en Mk3 som havnet hos meg. Her er den ferdig opplastet i hengeren og klar for transport hjem til Karmøy:

 

Bilen mangler en masse på finishen innvendig men er rustsveist, sandblåst og behandlet. Kun beskjedne tekniske ting skal til for at den blir kjørbar.

 

En annen sak er at selger fortalte at der kun mangler EU-kontroll for å få den på veien. I reliteten blir det ikke bare en kontroll men en tildels omfattende ombygging for at den skal ha den minste sjangse for å gå gjennom kontrollen...

 

Henteturen:

Startet fra Karmøy kl 02:00 fredag 25.01.13. Værmeldingen sa kaldt, tørt og stille vær fram til utpå lørdagen og det skulle gi glimrende kjøreforhold.

 

Kjøreforholdene var også gode i praksis og hele veien fra Røldal  og nesten til Drammen lå temperaturen på -18°C til -22°C med noen få og korte unntak der det var litt varmere. Range Roveren har et spjeld i varmeapparatet som har hengt seg opp slik at jeg ikke får varme på beinene, det har vært slik lenge men jeg har ikke prioritert det da det er en litt stor jobb og jeg har ikke savnet fotvarmen men det gjorde jeg virkelig på denne turen... -22°C i timevis er kaldt...

 

Ellers gikk turen veldig greit, litt glatt en del steder så turen som GPSen sa at skulle ta 6t35m ble i praksis 8t30m.

 

Møtte selger som avtalt, han hadde nok ventet litt mer enn ønskelig på meg men han sa ingenting til meg om det.

 

Var kaldt så det holdt også på Gardermoen men med litt jobbing med å få GT6en opp på hengeren så holdt vi nå varmen greit nok...

 

Startet tilbaketuren kl 11:55 og var hjemme igjen ca kl 20:35. Jevnt over var temperturen rundt -10°C og det var LANGT mer behagelig enn -22°C. Stort sett glimrende føre hele veien men selv om hengeren har vinterhjul hadde den lyst på kjøre forbi meg noen ganger så mye av turen gikk i 50-60 km/t selv om fartsgrensen var 80.

 

I det store og hele en veldig grei hentetur på 101 mil unnagjort på totalt 18 1/2 time :-)

 

Hva skjer videre?

 

I følge selger trenger bilen "bare en EU kontoll" så er den på veien. Joda, greit nok det men det han IKKE sa var at bilen trenger en masse ombygging for å i det hele tatt ha sjangs til å komme gjennom kontrollen. Jeg jobba praktisk talt HVER kveld i 2 måneder for å få den klar til første kontroll. Visste at jeg nok ikke var helt i mål men for å kunne fokusere på det som var viktig tok jeg meg en kontroll.

 

Fikk "2" på 3 punkter: Dårlig selvretting, viskere selvparkerer ikke (hadde ikke sett den komme, viskerene virke jo helt fint) og høyt utslipp (lurt å få ned utslipp men i 1971 var der ikke avgasskrav så egentlig skulle dette ikke gitt 2er feil). Ikke så ille (detaljer ligger i arbeidsbloggen) så etter litt mer jobbing ble den klar og godkjent. Neste EU kontroll gikk langt bedre, kun en 2er og det var frambremser som hang litt på ene siden grunnet lite bruk. Bare å trykke stempelet inn og pumpe det ut igjen 4-5 ganger så ble den gullegod.

 

Det har jo etterhvert vist seg at bilen blir lite brukt da det jo egentlig bare er en lekebil, kan jo ikke brukes til noe stort fornuftig med mindre en er av den typen som liker å vise fram bilen på treff o.l. men slik er ikke jeg. Da helsen min fikk en solid knekk i andre halvår 2011 stoppet alt arbeidet opp og tankene om salg begnte å modnes. Høsten 2015 havnet den på finn.no og fikk en ENORM respons. Etter ca 5 uker og over 15.000 visninger ble den solgt usett til en lokal kjøper.

Comments powered by CComment