Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Sommerferie 2007:

Lyngdal Cup, Røyksundkanalen, Føyno, Ryfylke.

 

Dagbok:

Dato
Guttetur til Lyngdal Cup

Tirsdag
31.07.07

Årets tur starter med Lyngdal Cup med avgang Storesund kl 08:07. Har vært styggevær i mange dager så det ble en ren guttetur, kun Rune og jeg. Ungene som skal delta på Lungdal Cup reiste med bussen og konene ble igjen hjemme. Frisk bris fra nordvest og grått vær. Seiler sør Karmsundet og tar vestsiden av Kvitsøy for å unngå de litt krappere sjøene nær land.

Her er en liten filmsnutt fra vestsiden av Kvitsøy:

{youtube}5ha5vmYi-3E{/youtube} 

Passerer Jærens Rev omlag 3.5 nautiske mil fra land. Bølgene er vel rundt 2-3 meter på det jevne med enkelte topper opp mot 5 meter. Tenkte å overnatte i Rekefjord da vi begynte å bli slitne etter 12 timer i sjøen. Startet motoren og firte seilene. Etter 5 minutt endret motorlyden seg markant grunnet mangel på kjølevann. Opp igjen med seilene og fortsatte mot Flekkefjord mens vi feilsøkte på motoren. Fant fort ut at sjøvannspumpen ikke pumpet og at impelleren var i orden så vi monterte en reserve pentrypumpe som sjøvannspumpe og fikk da i alle fall kjøling nok til sakte og moderat fart. Fant oss en fin vik i Listafjorden, Yt. Kalvekilen. Demonterte sjøvannpumpen og fant fort ut at det var koblngen til sjøvannspumpen som var utslitt.

Her er både adapter i motoren og drivenden av vannpumpen, det sorte bak adapteren er jernpulver/spon:

Denne koblingen skal smøres med grease iflg. verkstedshåndboken men der var aldeles knusktørt så mekanikeren som skiftet den for 3-4 år siden har nok tatt en litt for kjapp en... En halvtime jobbing med skjerfil og fil samt utforing av adapterskiven var pumpen i drift igjen. Bestilte nye deler fra Universal Diesel og disse ble levert fra England på Rosfjord Strandhotel i Lyndgal 26 timer senere. Regner med at nødreparasjonen er såpass bra at vi ikke skifter deler før etter sommerferien.

Onsdag
01.08.07

Startet opp igjen kl 10:37 og gikk for motor ut til Lista Fyr

og seilte videre mot Lyngdal. Ved Midtfjordskjær ytterst i Rosfjorden startet vi opp motoren da vinden ikke var så imponerende lenger. Ankomst Lyngdal Båt Forening kl 15:01 og ble på telefon med Arnt Linnan (trivelig havnesjef) loset inn i passende ledig bås i flytebryggeanlegget.

Utseilt distanse 122NM, gjennomsnittsfart 7.0 knop, toppfart 14.5 knop.

Torsdag
02.08.07

Litt blandet vær, ikke særlig varmt og sol som kommer og går men sett i forhold til været tidligere i sommer så var det glimrende. Opphold.

Fredag
03.08.07

Sol fra nesten skyfri himmel og lite vind. Var et par timer i badeland og det var et meget bra badeanlegg. Rekord i vannsklia: 8.27 :-))

Lørdag
04.08.07

Overskyet og en liten bris i dag. Etter dagens kamper starter hjemturen da søndagens etappe blir lang nok uansett. Bedre å ta unna litt av turen i dag. Avgang rundt kl 18:30. Ikke så mye vind men 1-2 meter bølger er jo ikke helt komfortabet. Gikk for både motor og seil til Rekefjord med ankomst akkurat midnatt.

Søndag
05.08.07

Avgang Rekefjord kl 08:15. Noe lettere sjø i dag, for det meste rundt 1 meter eller litt mer og vind varierende fra 7-8 til 15 m/s til tross for jevnlige meldinger på VHF om 10 m/s. Etter Jærens Rev roet sjøen seg noe. Gikk for det meste med full seilføring men i perioder da vinden var over 12 m/s revet vi både genoa og storseil noe.

Utseilt distanse 123NM, gjennomsnittsfart 7.8 knop, toppfart 15.3 knop.

Ankomst hjemmehavn kl 18:33 og dermed var første økt av ferien over

Dato
Familieferie i Sunnhordland.

Onsdag
08.08.07

Avgang Storesund kl 11:36. Lett vind fra nord og overskyet 15 grader. Lett dønning over Sletta men enkel og grei tur for motor til Røyksundkanalen. Ankomst kl 14:52.

Lite båter, 7-8 stykker, så vi kunne velge oss akkurat den plassen vi ville ha.

Bekjentskaper fra tidligere besøk i kanalen gjenoppfriskes og nye oppstår.

Torsdag
09.08.07

Fremdeles god plass. Så som så med været, overskyet, NV bris og 15 grader.

Fredag
10.08.07

Samme temperatur men sol deler av dagen, helst på formiddagen.

Utover kvelden kommer en del båter men det blir ikke fullt.

Lørdag
11.08.07

Trenger påfyll av basismat og denslags er jo ikke å oppdrive i Røyksundkanalen... Drar til Sagvåg og fyller opp spiskammerset og fortsetter til Føyno der min svoger har leid en av Akerhyttene.

Søndag
12.08.07

Meldt overskyet hele dagen men fra midt på formiddagen løsnet skydekket og vi fikk strålende sol helt til drøyt kl 1900.

På en liten halvtime dro vi opp nok lyr til et par middager til 10.

Mandag
13.08.07

Fremdeles på Føyno. Nokså varierende vær men bedre enn meldt...

Tirsdag
14.08.07

Fremdeles på Føyno. Nokså varierende vær men bedre enn meldt...

Onsdag
15.08.07

Da regnet ikke ser ut til å stoppe setter vi kursen hjemover. SSØ liten kuling i starten men da vinden skal roe seg litt (iflg GRIB.US) tar vi et par timers middagsstopp i Buavåg. Da vi fortsatte hadde vinden minket til 7-9m/s og dreid SSV. Litt rufsete over Sletta men bare drøyt 1 meter bølger på det verste, stort sett rundt halvmetern.

Dato
Siste økt: Ryfylke.

Tirsdag
21.08.07

Avgang Storesund kl 18:48. Lett vind fra nordvest. Kun en transportetappe til Lindøy/Hgsd. Seilforening. Matrøsen skal på seiltrening på onsdag og vi starter ferien på kvelden. Seilte nesten til Krokanes og gikk for motor nord Førdesfd. Ankomst Storevik kl 21:28.

Onsdag
22.08.07

Seiltreningen med etterfølgende møte tok såpass lang tid at vi overnattet i Storevik.

Torsdag
23.08.07

Stille og klart vær. Avgang kl 10:39 og ankomst Humrabrunnen kl 12:20. Sjøtemp 17.5 grd. utenfor bassenget.

Fredag
24.08.07

Forflyttet oss til Ognahabn på ettermiddagen.

Lørdag
25.08.07

Variabelt vær, NV kuling i natt i stedet for sørlig bris... Setter kursen hjemover på ettermiddagen.

Comments powered by CComment