Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ho ho :santa:

 

Jeg slumpet borti en metoden for å få poppet, sprø svor i fjor.

Til å begynne med trodde jeg knapt at det bare  kunne være bare denne metoden som gjorde utslaget, og at det var flaks involvert også, men nå, 5-6 ribber senere, og uten en eneste cm2 svor som ikke har poppet, så er jeg såpass sikker på effekten, at jeg stoler stødig på den.

Jeg har heller ikke funnet dette omtalt på Internett selv etter iherdig googling, så jeg tror metoden er rimelig ukjent fra før, og derfor tenkte jeg å gi båtplassens lesere ett eksklusivt innsyn, som en slags førjuls presang.:santcheers:

 

Metoden er veldig enkelt, og lar seg kombinere med din favoritt metode å tilberede ribbe på (jeg har testet den med flere metoder selv) :

 

Read more: Juleribbe med sprø svor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Verdens enkleste pizzasaus lages av en 50/50 blanding av tomatpure og tomatketchup og litt vann til passe konsistens. Smak til med f.eks. pepper og oregano. Det var det hele ;-)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Alle har jo sin egen oppskrift på den perfekte juleribbe og tipsene florerer på TV i førjulstiden. Har prøvd en del av tipsene til de proffe uten at det har gitt de helt imponerende resultatene. Gjorde et meget vellykket forsøk etter eget hode i år.

Read more: Juleribbe

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Var for et par år siden på en heltisk firmatur til Skottland, Irland og England og på en av de korte stoppene i reiseruten havnet vi på Shabab Restaurant like ved/under jernbanestasjonen i Leeds.


Vis større kart

 

Vi bestilte en 12-retters meny og fikk servert en masse saker som jeg ikke husker hva var men det var en matopplevelse av de store. Sterkt så det holder men smakfullt og veldig godt sammensatt måltid.

 

Anbefales på det sterkeste :-)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Restaurantbesøk kan være så mye...

 

Går ikke ut mange ganger i året men en har jo etter hvert lært seg til å vite sånn noenlunde hva en kan forvente seg av både mat og servering...

 

Ferietiden blir gjerne litt spesiell med flere restaurantbesøk enn ellers og slik som sommeren 2011 gikk 2 uker av ferien med i Agia Marina på Kreta. Gresk mat er jo noe vi setter litt ekstra pris på og første kvelden dumpet vi innom omtrent nærmeste restaurant med lekeplass. Lekeplass er en nødvendighet når en vilter krabat på 3 1/2 år er med i reisefølget. Grei mat, grei servering, helt ok.

 

Neste dag dumpet vi tilfeldigvis innom Mitsos Restaurant. Første gang vi kom ble vi mottatt svært så vennlig og også maten var av ypperste klasse.

Read more: Mitsos Restaurant, Agia Marina, Kreta

Subcategories

Har ikke ambisjoner om noen komplett oppskriftsbok her men vil samle noen utvalgte oppskrifter mest for egen bruk. Lett tilgjengelige på Galaxy Tab'en på kjøkkenet ;-)

Her samles informasjon og erfaringer både med bygging og bruk av vedfyrt pizza-og bakeovn.

Spesielle opplevelser på restauranter rundt om...