Første "skikkelige" bobiltur gikk til Kuleseidkanalen og Brandasund/Nillo på Skjeret. Mange flotte steder å besøke på Bømlo men som båtfolk har vi aldri vært verken i Kuleseidkanalen eller Brandasund med bil.

 

Mye smale veier men om en tar det litt rolig så går det veldig greit med stor bil. Bobilparken på østsiden av kanalen, et par hundre meter nord for broen, er en grei grusplass med plass til en del biler. Litt skrått i flere retninger men ikke verre enn at normale klosser ordner det meste.

 

 

 

Kanalen med rester av gammel og ny bro:

 

Etter en natt gikk turen videre til Brandasund og "Nillo på Skjeret". Veien ut dit er en opplevelse i seg selv med mange utkikksposter og også en del fricamp muligheter. Hos Nillo blir vi alltid tatt godt vare på av Bjarne & co og vi fikk samme behandling med bobil som med båt. "Hedersplassen" midt på kaien passet oss godt:

 

 

Stedet har alltid hatt navnet "Skjeret" men da de en gang for lenge siden ble postkontor var det ikke godt nok med et slikt navn så Posverket "fant på" at stedet heller skulle hete "Solheim" men ingen lokale vet hvorfor. På folkemunne er det "Skjeret" eller "Nillo på Skjeret" som gjelder.

 

"Nillo" sjøl, eller Pernille Waage som hun egentlig het, finnes bare i folks minne og på enkelte bilder da hun døde i 1992, 93 år gammel, men dette bildet her er klassisk med den velbrukte "Mobil" capsen bak disken i gamlebutikken:

Den 21.11.83 fikk Nillo Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin innsats for handel i øyene. Gamlebutikken eksisterer fremdeles og fungerer som både museum og butikk men det er nok ikke alt der som er til salgs... Nye butikken ble bygget i 1986 og ligger like ved siden av og byr på nybakte skillingsboller til nesten alle døgnets tider. Av de litt mer spesielle varene som finnes i butikken er kandissukker. Dette importerer Bjarne direkte fra fabrikk i Belgia og selger til hele landet og der omsettes rundt 8 tonn kandis i året gjennom den lille butikken på Skjeret.

 

I dag er det sønnen Bjarne Waage og hans sønner igjen, Jostein og Torbjørn som driver stedet: Skjeret Landhandel

 

Når en ferdes i "ulendt terreng" kan jo alkoholtilgangen være litt begrenset men hos Nillo har de i alle fall sikret seg kontrollen over denslags:

 

Et lite besøk hos Johnsen på andre siden av sundet hører også med...

 

...og med en ukjent bil med tankmåler som ikke vil bevege seg under 2/3 tank ble det bråstopp på Rød i Sveio... En ekspressforsendelse med diesel fikk oss trygt hjem.