Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Årets sommerferie ble jo ikke helt som planlagt. Vi hadde tenkt oss en tur til et Danmark som vi ikke visste om vi kom inn i og retur gjennom et Sverige som vi VISSTE at vi måtte i karantene etter å ha kjørt gjennom så det ble Norgesferie i stedet. Ikke noe dårlig alternativ det da.

 

Tirsdag 31.06.20: Første stopp ble Lyngdal. Siden koronaryktene stoppet Lyngdal-Cup ble det ikke den obligatoriske turen der dette året men vi tok nå turen likevel. Trivelig plass i starten av det blide sørland. Campet utenfor hotellet et par netter men synes nok at kr 400.- pr natt + 70.- strøm er en smule i overkant for tilbudet. Første natten fikk vi ikke strøm for den ene stikkontakten som vi skulle dele med en håndfull andre biler var død. Vannfylling og septiktømming var nå også litt så som så... Men det er nå uansett en trivelig plass med et flott badeland som he helt sikkert kommer tilbake til.

 

Torsdag 02.07.20 dro vi videre til Lindesnes. Måtte ha en liten stopp på Under-Lindesnes:

 

Staselig byggverk som er verdt en kikk selv om en ikke kommer inn uten å bestille lang tid i forveien.

 

Bare en kort stopp i Spangereid før vi fortsatte til Lindesnes Fyr.

 

 

 

 

Tok oss en natt på Lindesnes for kr 100.- men det er uten noen fasikiteter, helt greit. Å betale for bobil gir rett til 2 rabatterte inngangsbilletter men den rabatten har jeg allerede som Honnørinnbygger.

 

Fredag 03.07.20 gikk turen til Dyreparken i Kr.sand. Vi har nå vært der flere ganger og ungene var ikke så veldig giret så vi drøyde ut tiden litt og kom inn på ettermiddagsbillett til halv pris og vi hadde nå tid nok til det vi ville likevel.

 

Guttene tok både tømmerrenne og bob:

 

Av alle steder å dumpe over en sjelden Lister diesel... og Simen vant 2 kg Sørlandschips på lykkehjulet.

 

Kjørte videre til Grimstad og fikk en natt på Bie Apartments, der var fullbooket fra neste dag men vi hadde nå bare tenkt oss en natt der uansett. Flott plass men koster en smule og alt ekstra må betales forskudd for (og forskudd som ikke brukes tilfaller Bie Apartments).

 

Lørdag 04.07.20: En liten svipp nedom Grimstad sentrum for litt småsjåpping og turen gikk videre til Kragerø. Hadde ikke noen spesielle planer i Kragerø annet enn at det er nå en sjarmerende liten by og tenkte å gjerne ta en lunsj eller noe sånn der. Det viste seg at byen var stappfull av folk, bil og båt så det ble bare en rask tur ut på holmen, snu og stikke av. Fikk bare tatt et kjapt bilde i fart og det viser på ingen måte hvor folksomt det var:

 

Videre hadde vi planer om å ta en tur på Telemarkskanalen tur-retur Ulefoss-Dalen på søndag men onlinebooking tjenesten virket ikke, epost og telefon ble ikke besvart så vi fikk ikke bestilt som planlagt. Kjørte uansett til Ulefoss og fant oss en flott og liten bobilpark nesten under hovedveien.

 

Kom ikke på å ta bilder på selve plassen men der er gode badeforhold i Norsjø, både hinsides langgrunt og brådypt uten at det er veldig dypt...

 

En kort sykkeltur på søndagen og jeg fikk tatt et time-lapse opptak av sluseprosessen:

 

Mandag ble det tur med MS Victoria fra Ulefoss til Dalen men det var fullbooket på returen så det ble buss hjem igjen.

I Ulefoss, et par hundre meter fra bobilcampen på kumlokkstien fant vi feriens beste middag:

 

 

Dampmudreren har nok oppnådd pensjonsalderen for en god stund siden...

Vi fikk oss en SVÆRT god lunch på slusekafeen i Lunde, sjelden jeg blir imponert over hamburger og baguetter men dette var skikkelige greier. Det var nok ikke HELT tilfeldig at der var en time venting fra vi gikk av båten og til kanalbussen tok oss tilbake...

 

Tirsdag 07.07.20 gikk turen til Bø i Telemark og vi fikk oss plass på Bø Camping like ved Sommarland.

 

Onsdag 08.07.20 ble det besøk på Bø Sommarland. Det ble en halvkald dag med en god del både regn og vind så det ble ikke så mye bading som vi hadde håpet på men noe ble det nå:

 

Og Magasuget måtte jo tas:

 

Utpå ettermiddagen bar det hjemover. Hadde tenkt å ta en natt i bushen helt øverst i Setesdalen et sted jeg hadde sett meg ut på forhånd var ikke så veldig fristende i praksis. Etter litt om og men kjørte vi videre til Seim Camping i Røldal.

 

Røldal er jo et slikt sted vi som regel bare kjører forbi, enten er vi på vei hjem og stopper ikke mer enn vi må ellers har vi et mål lengre borte og stopper heller ikke da... Uansett er det en flott plass og på Seim Camping har nettopp neste generasjon forlatt storbyen og overtatt driften. Flotte fasiliteter og eget bakeri tilbyr ferske surdeigsbakervarer hver formiddag. Det ser VELDIG tomt ut på bildene men de lyver nå litt for mange biler hadde kjørt da jeg tok bildene men en kan trygt si at der var god plass...

 

Torsdag 09.07.20 ble der bunkret opp med ferske bakervarer til frokost og kursen settes hjemover.

Comments powered by CComment