Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Med mye ferie igjen og madammen med en heftig jobbeuke ble det guttetur mot slutten av sommeren.

 

Satt noen timer på PCen og lette etter aktuelle steder å ta med seg på turen. Hadde i utgangspunktet bare en plan og det var å kjøre over Suleskar. Visste jo ikke stort om Suleskar annet enn at det er en flott naturopplevelse og at veien har en slik kvalitet at den er vinterstengt i nesten et halvår og det lovet jo godt.

 

Torsdag 06.07.20 startet turen og første stopp ble Byrkjedalstunet. Vi hadde egentlig tenkt oss middag her men endte opp med å bare kikke litt rundtom, kjøpe litt smågodt og heller satse på noe varmt snacks fra kjøleskapet litt senere på dagen.

 

Litt lengre borti veien her tok vi en avstikker til Dorgefoss:

 

 

og fortsatte i full fart til Suleskarveien:

 

 

En kort stopp på Håheller rasteplass:

 

før vi dro opp til demningen i Rosskreppfjorden for overnatting.

 

 

"Camp Myrhøl" var ikke helt bokstavlig ment, underlaget var fast og fint men med noe overvann som etterhvert blir til mose og søle så så det ikke pent ut men der var mange tørre plasser også.

 

Fredelig plass uten noen forstyrrelser, ikke engang et snev av noe som helst nett. Måtte opp på nærmeste topp for å klare å sende en SMS.

 

Her er utsikten fra demningen med Håheller Rasteplass midt i bildet:

 

 

 

Fredag 07.08.20 gikk turen til Valle i Setesdalen. Har ikke vært der siden jeg var med mine foreldre på campingtur ca da jeg gikk i første klasse... Har hørt om dragracing i "Thunder Valle" så vi måtte jo ta en tur innom selv om vi absolutt ikke hadde tro på at der var noen aktivitet (og vi hadde HELT rett):

Videre gikk turen nordover til Honnevje. Flott badeplass men også sterk strøm:

 

 

Videre gikk turen til Hovden og et besøk i badelandet som også ble pizza til middag. Campet i bushen noen få km nord for Hovden. Ser ikke ut til å være verdens beste plass men de stedene som så bedre ut var så nærme elven at det ble alt for mye støy:

 

Lørdag 08.08.20 gikk turen gjennom Røldal for litt bunkring, både på XY og Coop, til Nesflaten. Bobilcamp på kaien med strøm for en rimelig penge. Fin og fredelig plass:

 

 

Kraftstasjonen er nå et ganske så spesielt bygg. Den runde paviljongen er kontrollrommet.

 

 

Søndag 09.08.20 bar det hjemover forbi Lakseslottet Lindum:

 

og da vi var så vidt forbi Sand var der et steinras som blokkerte veien:

 

En kar gikk rundt i veien og bablet om at det ble stengt hele dagen men raset var gått omlag 20 minutt før vi ankom og vi ventet bare et kvarter så det var nå ikke så ille...

 

...og hele turen ble dette her:

 

 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment