Gamlingen har omsider fått seg motorsykkel. Joda, som 63-åring kom der en mellomtung sykkel i hus...

Jeg har jo hatt A1 førerkort siden 1977 men det er nå ganske begrenset jeg har kjørt motorsykkel. I disse dager holder gutlarven på med trafikal grunnkurs og har kjøpt seg en Yamaha YZF 125 for konfirmasjonspengene. Skal jeg kunne øvelseskjøre med han MÅ jeg ha sykkel som er en klasse større og det var slik det hele startet... 

En del leting på nett ga meg en god ide om hva jeg ville ha og det endte med en 1997 modell Yamaha Virago 535 på Lillehammer. Prisen var ok og, som vanlig når jeg handler, så er der noe ting og tang som ikke funker helt...

Sammen med selger organiserte vi transport og etter noen få dager i slutten av september 2022 stod sykkelen på tunet:

Gliset fikk umiddelbart det velklingende navnet "Lilly Hammer".

For at Lilly og jeg skal kunne ha et greit forhold så må førerkortet oppgraderes. Omtrent samme dagen som jeg fikk sykkelen i hus ble siste oppgraderingskurs A1-A2 fulltegnet så det ble noen måneder venting til kursene gjenopptas når vinteren slipper taket... Har fått plass på oppgraderingskurs 25-26 april 2023.

I mellomtiden har gutlarven og jeg tatt syklene på henger og kjørt en del på lukket område. Der er jo en himmelvid forskjell på min og hans sykkel, kanskje mest fordi hans er betydelig nyere men også fordi den er 150 kg mot min på 190 kg.

MC oppgraderingskurs A1-A2 starter Tirsdag 25 april med en kjøretur på en god halvtimes tid som endte på den lokale go-kart/motorbanen og noen timer med kjøring med varierende vanskelighetsgrad. Slik så noe av treningen ut:

Onsdag 26 april ble det en god halvtime med oppgaver og prat før vi tok en kjøretur i svært varierte omgivelser, fra europaveg til smale, svingete og bratte fjellveier med grus på til sammen noe rundt 12-14 mil på dårlig øyemål. Fikk positiv tilbakemelding fra kjørelæreren og da gjensto bare å søke om nytt førerkort hos Vegvesenet og vente på å "få lappen i posten", bokstavlig talt.

Da A2 førerkortet var i boks ble der en del mer kjøring og jeg fant fort ut at Virago var for liten for en storvokst skandinav med en kropp som ikke er like myk og smidig som i gamle dager så 12.05.23 forsvant den til Trondheim og ble 11.03.23 erstattet av en 1993 BMW R1100RS.