Har tenkt på 3D modellering og printing i mange år men det har stoppet litt opp pga. litt for høy terskel for å komme i gang i forhold til nytteverdien slik jeg har tenkt...

 

Tidene forandrer seg og så også verktøyene som er tilgjengelig.

 

 

Clas Ohlson hadde plutselig tilbud på en FlashForge Adventurer 3. Tok en sjekk på YouTube og fant ut at den virker svært så ok så en kjapp tur innom han Clas måtte til...

 

Lette etter gratis tegneverktøy og fant en del som så ganske brukende ut og har så langt landet på TinkerCAD for de strenge geometriske formene og om en trenger noe mer organiske former så lager jeg grunnlaget i TinkerCAD og fortsetter i MeshMixer.

 

Gutterommet ser for tiden slik ut:

Adventurer 3 tar bare 500g filamentspoler inne i kapslingen så når jeg kjøpte 1kg spoler så måtte jeg lage litt "ekstrautstyr" på kjappen. Spoleholdere finnes jo i massevis av ferdige design så jeg skal nok finne en litt mer permanent løsning etterhvert... Den midlertidige løsningen fungerer uansett helt 100%.

 

Det er nå ikke BARE for gøy jeg begynte med dette. En skapdørlås i bobilen knakk og en lokal bobilforhandler virket ikke veldig interressert i å prøve å skaffe... Litt finmåling på de knekte delene, litt jobbing i TinkerCAD og plutselig var reservedeler på vei ut av printeren. Etter et par prøveutskrifter og litt justering ble resultatet slik og den fungerte helt 100%:

 

FlashForge Adventurer 3 fungerer supert "Rett ut av esken" med bare minimale justeringer i programvaren. Ikke alle utskrifter går helt 100 da... Et lite krasj eller kanskje like mye for liten støtteflate, den knekte støtteflaten viser jo på bildet og der må nok til litt supports for at dette skal bli mer pålitelig:

 

...og et lite uhell ved fargeskifte. Vet ikke helt hva som skjedde eller hvorfor men steppermotoren hoppet over noen step...

 

Der finnes jo uhorvelige mengder av fix ferdige design til nedlasting på nett og da jeg kom i skade for å se klassikeren fra 1978, "Convoy", måtte jeg jo laste ned en "Rubber Duck" og plassere strategisk:

 

Ser bra ut så langt. Har fått en del erfaring etter 40 timer på printeren... Fortsettelse følger...

 

09.03.21: Det har blitt noen katastrofer også etterhvert. Pr i dag har printeren gått 60 timer og jeg har funnet ut at jeg ikke kan bruke den til seriøst arbeid, er litt for mange unøyaktigheter i både dimensjoner og finish så den ble returnert til ClasO. Da jeg viste noen av utskriftene og fortalte litt rundt det så de absolutt problemet  og reklamasjon med pengene tilbake gikk silkefint.

 

Hva nå? Joda, skal ikke bli sittende lenge "i mørket", mer research gjort og ny printer på gang... Fortsettelse følger fremdeles, ny side denne gang...