Svein's Plass ;-)

Litt om hva jeg putler med, både nå og tidligere...

En huskeliste for justering av forgasser på nitromotorer.

Forgasseren må justeres ved endringer i temperatur og luftfuktighet og også ved skifte av type nitrometanblanding. Skal disse motorene gå optimalt er det viktig å kjenne hvilke symptomer motoren har og vite hvordan forgasseren skal justeres for å rette feilen. Der finnes en masse tips på nett og også en masse videoer på YouTube men jeg samler det viktigste her som min egen lille huskeliste.

Read more: Nitro Tips & Tricks

Simen (5) ønsket seg en radiostyrt bil til jul. Fant en brukende til rundt kr 700.- men den virket ikke. Oppgraderte med et par hundrelapper med samme resultat, byttet enda en gang uten suksess og endte opp med en HBX Rocket til rundt kr 1.900.-. Litt overkill for en 5-åring men skal en ha noe glede av slikt så må det jo også være litt skikkelig:

Read more: RC Batteribil

Har "i alle år" hatt lyst på en radiostyrt nitrobil men en basispakke med litt verktøy, ting og tang og diverse har jo lett blitt 5-6 laken og det synes jeg er litt i meste laget for et leketøy. Handlet meg i stedet en brukt Kyosho Mad Force med diverse reservedeler, verktøyskrin, lader o.a. til en langt mer fornuftig pris.

Read more: RC Nitrobil

Har alltid hatt litt sansen for radiostyrte saker så under er bilferie for en del år siden kom jeg i skade for å stikke innom en malerforretning i Ålesund der de hadde et komplett RC fly til rundt kr 600.-. Kjøpte det og begynte å leke litt med det.

Read more: RC Fykemaskiner