Simen (snart 6 år) har en kompis med en motorisert 4-hjuling. Denne er det jo stas å leke seg med men da vi begynte å vurdere noe slikt til Simen så vi raskt at den ikke kunne brukes til stort annet enn leking og det er jo ganske så begrenset hvor en har lov til det også.

 

Sendte en forespørsel til Karmøy Trial Klubb om hvilke mulighter det var for en 6-åring. Svaret var enkelt: Ta en tur utom Helganes onsdag kl 17:00 eller lørdag kl 12:00 og prøv.

 

Første lørdag (28.09.13) stilte vi opp på Helganes og ble godt tatt imot av Jarle. Fikk god informasjon om både klubben og trialkjøring. Simen fikk kjøre elektrisk trialsykkel så lenge han ville:

Den ene gangen jeg filmet akkurat her var den eneste gangen han satte foten nedi og han kjørte sikkert 20 ganger... prikk til fotografen ;-)

 

14.10.2013: "Ny" motorsykkel ankommet. Kjøpte en brukt 2009 modell Beta 50 Minitrial på Nesodden og fikk den transportert over fjellet. Ved ankomst så den helt ut som forventet, 4 års bruk setter jo sine spor men helt ok. Har sett andre rekrutter bli litt skremt de første gangene da gassen gir veldig god respons (som på italienere flest ;-)) så jeg laget en begrensing i gasshåndtaket. Den gir da noe mer gass enn på leiesykkelen på Helganes men ikke på langt nær så mye at sykkelen steiler. Kommer nok til å fjerne begrensingen litt etterhvert men i starten kan det være lurt med litt "struping".

 

Her er nesten første turen på "nyesykkelen", måtte jo få bekreftet at strupingen på gassen var passelig før neste offisielle trening på onsdag på Helganes:

 

Og etter kjøring er det på tide med litt stell:

 

Mai 2014: Trening en gang og 2 i uken setter sine spor. Hadde et opphold i treningen på en måned eller så rundt nyttår da været ikke var så trivelig men Simen viser god utvikling og snakker om at han gleder seg til å få sykkel med clutch... Tror nok vi skal drøye det en stund til, 50 kubikk med automatclutch ser ut til å være ganske så passende fremdeles. En liten snutt fra treningne denne uke:

 

Juni 2014: Treningssamling hos Tysvær Trial Klubb i Dragavika. En knallfin lørdag med lite vind og opp mot 20 grader. Simen fikk vist at han har lært en masse i de ca 9 månedene han har kjørt trial: