Juni 2018: Etter innfallsmetoden gikk vi i gang med å bygge basseng i hagen. Selve bassenget er et stålplatebasseng på 28m3, ca 7.3x3.7 meter med innvendig duk kjøpt nytt men ganske rimelig i Sandnes.

 

 

Bassenget i seg selv var ganske rimelig, rundt kr 16.000.- med renseanlegg og det aller mest nødvendige nen slike ting har lett for å balle en smule på seg... Nypris i dag (nov 2020 er kr 27.000.- og det var vel ikke langt unna det det skulle ha kostet da vi kjøpte heller.

 

Første trinn var å få en lokal entreprenør til å flytte et morelltre og planere et passende stort område. Treet var flyttet og plantet på nytt omtrent i samme sekund jeg snudde ryggen til og plen fjernet og fylt på med grus og sand fiks ferdig planert i løpet av noen få timer.

 

 

 

Ferdig planert og klart for bassengbygging:

 

Første støttepar på plass. Disse er solid forankret i hverandre parvis under bassengbunnen:

 

 

Alle 3 støtteparene på plass. Endene ligger bare oppå sanden:

 

Og der var alle støttene på plass og stålplaten på plass:

 

Etter litt grubling fant jeg ut at det var lurt å legge 5 cm isopor i bunnen. Sjekket med spesifikasjonene og fant ut at kontinuerlig belastning på isoporen var i alle fall over 2 meter vannsøyle og her ender jeg opp på rundt 1 meter så det skal gå fint:

 

Så var duken på plass:

 

Har hele tiden hatt en plan om å ha saltvannsbasseng av flere grunner. Det føles friskere med salt og en kan ha klorgenerator som produserer klor av saltet uten at det koster noe annet enn investeringen og slipper mye tilsetningsstoffer. 250 kg havsalt fra Felleskjøpet ble løst opp i løpet av et par timer:

 

Og...voila...pool i drift:

 

I bakgrunnen sees en 12kW luft/vann varmepumpe. Hadde litt trøbbel med den i starten, var både for liten og den klarte ikke å av-ise seg så forhandleren fikk den tilbake og vi endte opp med en 17kW varmepumpe som har vist seg god og stor nok så lenge utetemperaturen på det jevne ligger over 10 grader om vi vil ha 32 grader i bassenget. Fryktelig mye varme- og vanntap med 32 grader og åpent basseng...

 

Med mye grantrær i umiddelbar nærhet er overbygg helt uvurderlig om ikke bassenget skal fylles opp med barnåler og annet. Kjøpte et høyt overbygg av kanalplast av praktiske grunner: Kanalplast ser jo ikke på langt nær så pent ut som massive plater men det isolerer betydelig bedre og ble derfor valgt, ikke noe småtterier...:

 

Så viste det seg i ettertid at jeg fikk tilsendt 2 komplette overbygg, det var bare den største kassen jeg skulle ha så den minste ble hentet igjen etter en ukes tid...

 

Litt mer skjær i sjøen var der og. Jeg hadde kjøpt forlengelsesskinner slik at taket kunne skyves helt av men de jeg fikk passet ikke sammen med originalskinnene:

 

 Selve byggingen av overbygget var veldig enkelt men krever 2 mann pga. store dimensjoner, hver enkelt del veier ikke mye men er vanskelig håndterbar alene. Terrasse er det også veldig greit å få på plass:

 

Da vi etter flere feilforsendelser fikk riktige forlengelsskinner ble de bygget på i bakkant av bassenget for å skyve taket HELT av. Det burde egentlig vært standard tenker jeg men det er det ikke...:

 

Begynner å ta form, akkurat et år siden byggingen startet og vi har fått på plass dusj, levegg og om litt skal der dukke opp både tak og litt mer skjult dusjkabinett:

 

Motstrømsanlegg er jo også kjekt, da kan en drive med "på stedet svøm" eller flyte rundt i badering... Her i kompaktutførelse med 90 graders bend slik at det ikke stikker så langt ut i plenen. Bendene struper nok litt på vannhastigheten men ikke noe vi merker noe til, rikelig med futt i det likevel: