Alle basseng må jo ha et eller annet renseanlegg for ellers blir det jo raskt overgrodd med både alger, bakterier og annet. Hos meg ble hele anlegget bygget inn i en standard putekasse/skap som ikke koster stort og gjør jobben helt supert:

 

Innholdet er standard pumpe med sandfilter slik det fulgte med bassenget men er supplert med UV belysning og klorgenertor.

 

Filtrering:

  • Sandfilteret er fylt med "ullballer" i stedet for sand da det er lettere håndterbart og renser bedre, tar mindre partikler.
  • UV-belysning er en super bakteriedreper, kan ikke overdoseres og har ingen negative effekter på vannet (grå stålsylinder på skrå).
  • Klorgeneratoren er en enkel sak som spalter saltet til klor og natrium. Når kloren har gjort jobben sin går den tilbake til salt igjen og er klar for ny spalting uten å bli brukt opp (vertikal sak til høyre, den hvite delen er bare en flowswitch og den mørke er selve klorgeneratoren med elektronikken midlertidig satt utenfor).

 

Har slitt litt med lekkasjer på bildet her er den blå slangen helt nederst midt i bildet både lappet og lekker på ny plass like ved siden av lappingen... Begge blå slangene er nå byttet ut. Den blåstripete er best men siden den har dype spor på utsiden må disse sporene fylles men et eller annet for at slangeklemmen skal klare å tette helt.

 

Oppvarmingen består av en 17kW luft/vann varmepumpe:

 

Den klarer fint å holde 32 grd.C i vannet så lenge utetemperaturen holder seg over 10grd.C men det hjelper jo også godt på å dekke bassenget med svart thermoduk når det ikke er i bruk, da får en en god del gratis varme fra sola og avdampingen forminskes dramatisk. På en god sommerdag kan sola i seg selv øke temperaturen i hele bassenget med opptil en grad.

 

 

Har i dag (13.07.2021) laget en midlertidig temperaturmåler som består av en Raspberry Pi 3B+ og en DS18B20 sensor, begge hentet fra rotekassen, som sender temperaturmålinger via MQTT til hjemmeautomasjonen (HomeSeer4Pro). Mer om dette og annet knask senere...

 

Slik ser skjermbildet for poolen ut i dag. Her er styring av LED lys med forskjellige program, effektmåling på varmepumpe og filter med trend for siste uke og fra i går, også med temperatur: