3D printing er ikke noe sånt "rett-ut-av-esken" ting. Det er en bratt læringskurve og selv om mye går helt greit vil det HELT sikkert dukke opp problemer... For min del har jeg laget et snes og to med ting som har gått helt supert men de siste dagene har ALT gått katastrofalt feil. Skal prøve å samle gode nettsider med tips&tricks her og kanskje også egne tips...

 

Først av alt: Når noe ikke fungerer som det skal, ikke begynn å justere i hytt og vær, ta det systematisk. Prøv å isolere et problem om gangen og løs det. Mistenker du temperaturfeil, ikke endre 20-30 grader på både plate og dyse men gjør 5 graders endringer på den ene eller den andre og ha en plan med endringen.

 

En side jeg har funnet MYE hjelp i på en enkel og saklig måte er denne: The Ultimate 3D Print Quality Troubleshooting Guide 2019.

 

"Bed Levelling", eller justering av printplaten er også uhyre kritisk, både at platen er helt jevn men også at høyden fra platen til dyse er riktig er heeeeelt avgjørende for et godt resultat. Denne videoen viser med all tydelighet hva som må til:

 

En mye mer omfattende kalibreringssekvens finnes her, det ser omfattende ut men har en problemer med utskriften er dette en super prosedyre å gå gjennom, helt eller delvis:

 

...og nettsiden det henvises til er denne: https://teachingtechyt.github.io/calibration.html.