Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fikk svært så tilfeldig tankene rettet mot pizzabaking i vedfyrt steinovn. Å kjøpe steinovn koster jo en del og å bygge den selv blir ganske omfattende men en lynkjapp løsning for å se litt av hva som ligger i konseptet "Steinbakt pizza" er å modifisere steikeovnen littegrann.

 

Fant noen ildfaste steiner som lå å slengte i hagen, skrubbet de rene og kuttet av litt slik at 6 steiner fylte opp et lag i steikeovnen. Termostaten på 300 grader (max på min stekeovn) og lot ovnen varme seg opp i 2 timer.

 

Steinene i ovnen og under oppvarming til 300°C:

Laget en enkel pizzadeig (ganske fast deig med kun hvetemel, gjær, vann og litt salt) og la på litt fyll og inn i ovnen bar det. Etter 3-4 minutt var pizzaen ferdig og det var noe helt annet enn den "normale" sorten vi her på berget pleier å lage med steking i 15-20 minutt. 300 grader er for lite, en skikelig pizzaovn skal opp i MINST 330 grader i bunnen og gjerne 100-150 grader mer i toppen så steikeovntrikset er ikke helt 100% men viser likevel hva som er poenget med skikkelig pizzaovn. Normalt skal pizzaen være ferdig på 60-90 sekund...

 

Etter et par prøvepizzaer er konklusjonen helt klar, en eller annen vedfyrt pizzaovn skal bygges om ikke så alt for lenge :-)

 

Har etterhvert servert steinpizza til en del gjester er tilbakemeldingene også helt klare, dette er skikkelig og god pizza.

 

Pitabrød lages også kjapt og greit. Dette her er av en vanlig fin brøddeig som denne gangen også ble til noen pizzaer til kvelds og noen pitabrød også:

 

Slik går det til når en 60 sekunds pizza skal lages i 425°C:

 

...og her har vi en ca 90 sekunders:

 

Så skal en jo skryte litt også. Her er min aller første pizza stekt i ovnen min, videoen er adoptert av ovnens produsent Zio Ciro B-)

 

Comments powered by CComment