Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kokosyoghurt er enkelt å lage og smaker frisktere enn vanlig/gresk yoghurt. Passer glimrende med Berit Nordstrands granola.

 

Start med 2-3 STORE spiseskjeer gresk yoghurt (Jeg har brukt Salakis fra Obs!) og 3-4 bokser kokosyoghurt.

Rør godt sammen og la stå varmt i et par døgn. Jeg bruker badegulvet som holder rundt 35 grader.

Sett i kjøleskapet over natten og den er klar til bruk.

 

 

Når der er 1/4 eller noe mindre igjen er det på tide å fylle opp.

Tilsett da 3-4 bokser kokosmelk, rør godt rundt og la stå varmt i 1 1/2 døgn. Det funker best å tilsette en og en boks og røre i mellom da den ferdige yoghurten vanligvis er ganske så stiv.

 

Jeg lager alltid ny etter jeg har forsynt meg med frokost og lar den stå til neste kveld, altså 1 1/2 døgn, da går den i kjøleskpet og er klar til neste morgen.

 

Mange typer kokosmelk skiller seg i boksen og da skal en bare bruke det hvite ellers vil den ikke stivne. Änglamark er økologisk og skiller seg ikke/lite i boksen. Jo mer av det blanke, jo tynnere blir den.

 

Edit 10.12.18: Änglamark kokosmelk har endret konsistens slik at den er like flytende som alle andre og det gjør at yoghurten ikke stivner men smaker like godt for det.

 

Edit 12.04.19: Det ser ut til at kokosmelken har endret seg slik at yoghurten ikke blir på langt nær så stiv som tidligere og for å hjelpe på det må den stå og syrne i opptil 4 døgn. Änglamark ser nå ut til å være ganske lik alle andre med en god del "vann".

Comments powered by CComment