Svein's Plass ;-)

Litt om hva jeg putler med, både nå og tidligere...

Kokosyoghurt er enkelt å lage og smaker frisktere enn vanlig/gresk yoghurt. Passer glimrende med Berit Nordstrands granola smile

 

Start med 2-3 STORE spiseskjeer gresk yoghurt (Jeg har brukt Salakis fra Obs!) og 3-4 bokser kokosyoghurt.

Rør godt sammen og la stå varmt i et par døgn. Jeg bruker badegulvet som holder rundt 35 grader.

Sett i kjøleskapet over natten og den er klar til bruk.

 

 

Når der er 1/4 eller noe mindre igjen er det på tide å fylle opp.

Tilsett da 3-4 bokser kokosmelk, rør godt rundt og la stå varmt i 1 1/2 døgn. Det funker best å tilsette en og en boks og røre i mellom da den ferdige yoghurten vanligvis er ganske så stiv.

 

Jeg lager alltid ny etter jeg har forsynt meg med frokost og lar den stå til neste kveld, altså 1 1/2 døgn, da går den i kjøleskpet og er klar til neste morgen.

 

Mange typer kokosmelk skiller seg i boksen og da skal en bare bruke det hvite ellers vil den ikke stivne. Änglamark er økologisk og skiller seg ikke/lite i boksen. Jo mer av det blanke, jo tynnere blir den. Edit 10.12.18: Änglamark kokosmelk har endret konsistens slik at den er like flytende som alle andre og det gjør at yoghurten ikke stivner men smaker like godt for det.

 

Det ser ut til at kokosmelken har endret seg slik at yoghurten ikke blir på langt nær så stiv som tidligere og for å hjelpe på det tilsetter jeg minst 2 toppede ts johannesbrødkjernemel og da blir den langt stivere.