Svein's Plass ;-)

Litt om hva jeg putler med, både nå og tidligere...

Kokosyoghurt er enkelt å lage og smaker frisktere enn vanlig/gresk yoghurt. Passer glimrende med Berit Nordstrands granola smile

 

Start med 2-3 STORE spiseskjeer gresk yoghurt (Jeg har brukt Salakis fra Obs!) og 3-4 bokser kokosyoghurt.

Rør godt sammen og la stå varmt i et par døgn. Jeg bruker badegulvet som holder rundt 35 grader.

Sett i kjøleskapet over natten og den er klar til bruk.

 

 

Når der er 1/4 eller noe mindre igjen er det på tide å fylle opp.

Tilsett da 3-4 bokser kokosmelk, rør godt rundt og la stå varmt i 1 1/2 døgn. Det funker best å tilsette en og en boks og røre i mellom da den ferdige yoghurten vanligvis er ganske så stiv.

 

Jeg lager alltid ny etter jeg har forsynt meg med frokost og lar den stå til neste kveld, altså 1 1/2 døgn, da går den i kjøleskpet og er klar til neste morgen.

 

Mange typer kokosmelk skiller seg i boksen og da skal en bare bruke det hvite ellers vil den ikke stivne. Änglamark er økologisk og skiller seg ikke/lite i boksen. Jo mer av det blanke, jo tynnere blir den. Edit 10.12.18: Änglamark kokosmelk har endret konsistens slik at den er like flytende som alle andre og det gjør at yoghurten ikke stivner men smaker like godt for det.

 

Jeg har også merket meg at om en rører i den rett før den skal i kjøleskapet, selv om den da er veldig flytende, vil den ikke stivne skikkelig så bare rør sammen alt en gang og la det være i ro etterpå.

 

For å forsøke å få stivere yoghurt har jeg i dag (06.01.2019) gjort følgende forsøk:

  1. 4 bokser Änglamark kokosmelk har stått nlen dager opp-ned i kjøleskap. Da samler væsken seg i bunnen (som jo blir i toppen når boksen snus og åpnes) og helles enkelt av før en tar ut den faste massen med an slikkepott.
  2. Kokosmelken helles i en skål og tilsettes 4 ss gresk yoghurt og røres til den er klumpfri.
  3. Tilsett 4 ss Molkosan og 8 ss chiafrø
  4. Rør sammen og sett lunt i 1 1/2 døgn og deretter i kjøleskap min over natten.

Resultatet kommer snart...