Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Finishing touch... Altså isolering, flislegging og slikt...

 

Da er jeg i gang med ferdigstillingen av ovnen. Fronten kledd med 5cm kalsiumsilikat, limt og skrudd sammen med 18cm lange skruer.

 

Første rad med fliser på plass:

 

Flising ferdig:

 

Blir litt småputtel med skråskjæring av hjørner:

 

Skjærer først rett og legger kanten med vinkelsliper etterpå:

 

Slik ser det ut bakfra:

 

Isolerte først bunnen med div kapp av 5cm kalsiumsilikat:

 

...og deretter 5cm Rockwool mot yttervegg:

 

Så var det lecasementen. Hadde liggende 6 sekker med Infra B20 Tørrmørtel og rundt 200 liter Lecakuler og det holdt nesten. Infra tørrmørtelen er jo egentlig ikke brukende til noe som helst men her skal den ikke gi særlig styrke eller flyte så da er den helt fin. En sekk tørrmørtel og 40 liter Lecakuler så ut til å være en fin startmix. Fant ut det var best å ha tørrmørtel og Leca i maskinen først og etterpå vann i såpass rikelige mengder at blandingen gikk fra å velte rundt i maskinen til å flyte og så litt til. Etter å ha tatt ut en bøtte eller to av blandingen var der såpass stor andel sement i maskinen at jeg kunne hive i 20 liter til med Leca. Dette her skal jo ikke være sterkt på noen måte, bare litt stabilt så det står av seg selv:

 

Og så var det jeg hadde av Lecasement fylt på, ble litt lite men kommer nok til å fylle på litt løs Leca og mer Rockwool på toppen før taket settes på plass. Kommer også til å kjøre minst 1 pizzarunde før toppen lukkes for å dampe ut mest mulig vann. 

 

Fuging ferdig. Stadig noe nytt å lære når en fusker i alle fag... Etter fugemassen er lagt på og har tørket en tid har jeg lest meg til at en skal tørke av overskytende fugemasse med fuktig svamp men litt tilfeldig så brukte jeg tørr svamp i dag og det var myyyyye bedre, fikk av ALL overskytende fugemasse i en omgang i stedet for å måtte gå over 5+ ganger. Og med tørr svamp mener jeg TØRR, ikke vridd opp så hardt som mulig, det er for vått...

 

Sammenlignet med min forrige ovn, Zio Ciro Napoli, så er denne mye vanskeligere å få opp temperaturen i. I Napoli er der kun en åpning slik at friskluft kommer inn nede i døråpningen og røykgassen går ut oppe. på den måten tror jeg varmen utnyttes bedre i stedet for at en kun har gjennomstrømming fra døren og direkte ut i bakkant. Som et eksperiment kjøpte jeg meg et 90 bend og 40 cm 125mm røkrør. Tråkka det litt flatt for at det ikke skulle bygge for langt ned i ovnen.

 

Her er det hengt på plass. Har bare fyrt bittelitt enda så jeg vet ikke helt om dette virker som tenkt enda...

 

Freser ned ca 2 cm for å legge i steinplate/bakstehelle. Den 40 år gamle Elu overfresen fikk jobba for føden i dag... Freser først bort ca halvparten fordi da har jeg nøyaktig dybde å gå ut fra til frihåndsfresing av siste halvparten.

 

Prøveilegg. Ser ikke så verst ut dette.

 

Fylt ut ujevnheter med sand slik at steinplaten ligger stødig, avrettet med "spesialverktøy":

 

Plate på plass, klar for fuging med Tec7-Eik:

 

Ikke så ille arbeidsplass dette. Har også fått satt på skjørt på steinen foran ovnen slik at stålkonstruksjonen under blir skjult. Bordplaten er lakket med 4 strøk Trestjerne halvblank gulvlakk og bordkant/fot beiset med terrassebeis "Burma Teak" som resten av terrassen:

 

 

Comments powered by CComment