Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Har lest en masse og sett i time etter time på vedfyrte steinovner på YouTube, spesielt på byggeprosessen men også en del på bruk. Hadde egentlig tenkt å bygge opp en ovn helt fra grunnen av men dumpet plutselig over et knalltilbud på en Zio Ciro Napoli hos Gustavsen AS i Krokstadelva så den ble bestilt i dag (29.10.12).

Slik ser den ut:

 

Slik denne ovnen leveres er den komplett men som byggesett. Dvs. at der må lages et plant underlag som ovnens ca. 15 deler monteres på. I sin enkleste form er den fullt brukbar til pizzabaking men om en skal drive med litt mer langtidsbaking av brød, kjøtt og slike saker må den isoleres både i underlaget og utenpå domen.

 

Monteringsvideo (tror denne er nummeret større enn den jeg har bestilt men ser helt lik ut):

 

De aller fleste ovnene på YouTube er jo solide og veldig permanente byggverk laget for å stå på samme stedet i tiår etter tiår. Ser for meg å lage et stålunderstell med hjul og en Siporex plate til å montere ovnen på. Da blir ovnen flyttbar og siporexen er både lett, varmebestandig og isolerer godt. Poenget med flyttbar ovn er jo naturligvis at vi ikke alltid har så godt vær her på disse kanter og kan da både ha ovnen ute og inne i sommerhagen alt etter værforholdene.

 

Og så er ovnen ankommet (05.11.12):

 

Fortsettelse følger.....

Comments powered by CComment