Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Volvo Penta 31/41A

Problemer med hvit startrøyk på VP 31/41A? En liten ombygging av innsprøytningspumpen kan løse eller redusere problemet.

 

Fikk et tips om en liten justering av innsprøytningspumpen som skulle hjelpe på hvitrøyk ved start. Har sjekket med både min lokale VP-forhandler og via vennskap og kjennskap innen VP-systemet men ingen har hørt om det. På baatplassen.no dukket der plutselig opp løsningen på problemet. Nede på siden av innsprøytningspumpen er et lite deksel og bak dette er noe som ser ut som et sort stempel.

Poenget er å presse dette stempelet litt inn ved hjelp av shims e.l. Dette endrer fortenningen på tomgang og påvirker IKKE tenningen på høyere turtall. Jeg hadde ikke peiling på hvor mye som skulle til annet enn "noen millimeter" så jeg gjenget opp et 6mm hull og satte i en skrue slik at jeg kunne prøve meg fram.

Jeg har så langt endt opp med å skru skruen inn til anslag og så 2 til 2,5 tørn i tillegg. Oppstartsrøyken ble BETYDELIG mindre på begge motorene.

Det var ikke enkelt å få skruen tett men med Locktite Hydraulikktetning og kobberskive gikk det bra (etter Locktiten hadde fått herdet tilstrekkelig...).

P.S. Siden dette er basert på "rykter" fra en VP-mekaniker og jeg ikke vet 100% sikkert hva som skjer må denne justering skje på eget ansvar.


Comments powered by CComment