Kamelia, ex Tina II, Coronet 32 DeepSea fra 1972/2x Volvo Penta AQAD41A/290DP/1990.


Kjøpt 01.10.04 i Trondheim
Solgt 17.08.06 til Søgne

 


Detaljert beskrivelse med mange bilder av båten finnes her."Kamelia" som "Tina II" i Trondheim før kjøp i 2004 (annonsebilde).Reisebeskrivelse jomfrutur fra Trondheim til Karmøy den 02-03.10.04 er lagt ut her og på baatplassen.no.
.

.

Begynner etterhvert å få litt oversikt over tilstanden til båten. Til å være 32 år er den i meget god stand. De manglene jeg til nå har funnet er:
1: Lekkasje i noen vindu.
2: Luke i fordekk er for liten til å fungere som nødutgang.
3: En del elektrisk trenger opprydding.
4: Thermic varmeapparatet trekker eksos inn i båten (bruker derfor bare Eber'n for tiden).
5: Dieseltankene har ikke drenering i bunn.
6: Septiktanken (rustfri) er ikke tilkoblet. Ser ut til at den har noe tæring og det forklarer hvorfor den ikke er i bruk.

Ser slett ikke så ille ut. Noe småplukk må en jo regne med i en gammel båt.En nydelig søndag 13.02.05 på Dragøy. Rundt et par plussgrader og godt i ly av vinden.


Denne våren (2005) har vært en katastrofe mht. båtliv. Har kun hatt en overnatting ombord og et fåtall dagsturer....... Har hatt alt for mye å gjøre på jobb i tillegg til mange andre helgeaktiviteter. Begynner å bli ferieklar. De viktigste tingene som måtte gjøres ombord før ferien og som nå er gjort er:

  • Tettet de fleste vinduslekkasjene, noen få igjen men de er ikke "kritiske". Tar de nok underveis i ferien.
  • Laget ny septiktank i 2mm 316L stål på 143 liter, med tankmåler.
  • Lagt opp nye gassrør med lekkasjetester plassert tilgjengelig.
  • Montert gass og røykvarsler.
  • Skiftet dekksluke til en som er stor nok som nødutgang.
  • Ny pentrypumpe montert, den gamle hadde så mye ulyder at jeg tviler på den ville klart hele ferien. Installerte en Flojet VSD med trinnløs turtallsregulering, meget stillegående!
  • Skiftet defekt turteller og lagt opp motoralarm på flybridge. Oljetrykk og temperatur får komme på takterrassen litt senere.....
  • Diverse "småfiks".

Da kona begynte i ny jobb ble det bare en uke sammen men jentungen og jeg hadde godt og vel 2 uker på egen hånd. Var innom Røyksundkanalen/Bømlo, Espevær, Hidlesund, Helgøysund og en kjapp tur til Sandnes for å gå på Havanna Badeland.


Småprosjekter høst 2005/vinteren 2006:

  • Oppdatere PC/Kartplotter. Har skiftet PC og installert SOBvMAX med nye C-Map Max kart og 17" skjerm montert i dashbordet.
  • Girkontrollere trege og upålitelige. Ombygget til elektrisk aktivering.

Liten omorganisering av dashbordet, før og etter:


Sesongstart 18.02.06:

Middag på kaien til familiehytta på Lindøy. 0 grader og klart knallvær, kan det bli bedre?


12.06.06: Montering av ankervinsj.

Har kjøpt inn en Quick 1000F ankervinsj fra www.nettbaat.no Fikk med blytau i stedet for kjetting som jeg egentlig hadde forventet. Ved første prøvekjøring viste det seg at tauet kveilte seg såpass dårlig opp at jeg må få byttet til kjetting.

Med 50 meter 8mm kjetting gikk det mye bedre. Kjettingen må hjelpes litt (topper seg slik at haugen må dras ut litt) et par ganger om hele kjettingen har vært ute men fungerer greit ellers.


Har hatt flere fine uker i båten i sommer og en del dags- og helgeturer i tillegg.

I løpet av sommerferien har familien hatt noen diskusjoner om båt og båtliv og har kommet fram til en litt dramatisk endring: "Konvertering" til seilbåt. Jeg har tenkt tanken mange ganger og har drevet regattajolleseiling (Moth) i flere år i ungdommen men nå var det Admiralinnen som tok opp tråden. Hun har ikke vært så veldig engasjert i selve båten og dens bruk men heller livnet til når vi kommer fram og motorene stoppes. I mellomtiden sitter jeg der "å kjører bil på motorvei". Hun har engasjert seg kraftig i seilbåt nå og det ser jeg som en stor fordel i framtiden. Tenker ikke på noen regattaseiler, kun turseiling og komfortable boforhold.

Nå er jo større seilbåter et område jeg ikke har noe erfaring med og ser i første omgang for meg noe rundt 35 fot som prismessig går noenlunde opp med Coroneten. Har sett litt på finn.no og det ser ut til at f.eks. Bavaria 34 kan være en grei start og på litt sikt ser jo Bavaria 44 eller 47 ut som snacsne båter. Tenker å begynne litt i det små og i løpet av 2-3 år eventuelt oppgradere en del.

Detaljert beskrivelse med mange bilder av båten finnes her.

Coronet var jo datidens Rolls Royce på sjøen og er preget av meget godt håndtverk og design, sammenlign med hva som helst annet fra tidlig -70 tall, eller senere for den del. Mye Coronet-info finnes på Coronet.nu og spesielt Coronets historie er mye god lesing.