Svein's plass... ;-)

Litt om meg og hva jeg driver med...

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Beneteau Oceanis 443, 1992


Kjøpt i Bergen 20.08.2006
Innført i Skipsregisteret NOR 06.06.2007
Solgt til Randaberg 11.04.2011


Båten heter "Kamelia" uten nummer etterpå men på nettstedet her vil den hete "Kamelia #2" for å skille den fra den første Kamelia. Kamelia er et unikt navn i Skipsregisteret/NIS/NOR og i ITU's register finnes bare 5 andre båter på verdensbasis med samme navn (1 i Hellas, 1 i Panama og 2 i Honduras samt min forrige "Kamelia" som nå ser ut til å få seg nytt liv på Mjøsa ).

Kamelia ble kjøpt i Bergen men har hatt et varierende liv rundt omkring i verden. Så langt jeg har fått med meg så startet den som charterbåt i Middelhavet. Historien videre er litt usikker men om jeg forstår papirene riktig har den har vært registrert i Fransk Polynesia i perioden 05.07.1995 til 09.09.1997 og deretter solgt til det som beskrives som "Et Spansk Charterselskap". En tid senere er båten eiet av en amerikaner som har båten i Puerto Rico. Der ble den kjøpt av en bergenser som importerte den 01.09.2003. Bergenseren har utført reparasjon av osmose og skifting av samtlige bunnventiler/gjennomføringer.

Når en kjøper en båt som har gått det meste av sitt liv i varmere strøk medfører jo det noe investeringer som fjerning av air-contition og installasjon av varme, septiktank o.l.

Et lite utvalg bilder fra salgsprospekt:

Topplanternen virker ikke så en tur i masta måtte til:

Lanternen er en vanlig Hella som har fått en smule bank. Må nok skiftes etterhvert.


Comments powered by CComment