Svein's Plass ;-)

Litt om hva jeg putler med, både nå og tidligere...

En samling av diverse bilder av Kamelia den 27.03.11.

 

{pgslideshow id=1|width=955|height=600|delay=3000|image=L}

Alle tre toaletter er av standard Blake manuelle vakuumtoaletter. Prinsippet er at lokket er tett og når en pumper med den manuelle membranpumpen tømmes skåla for både væske og luft. Pga. det tette lokket suges så vann inn for spyling. Etter første 10 pump venter en litt slik at der kommer litt vann inn og deretter pumper en 6 ganger til for å tømme skåla. Så langt er det greit iflg. instruksnonsboka men i praksis fungerer det ikke så greit da lokket ikke er helt tett og pumpa er nok ikke like god som den var for 15 år siden heller. I tillegg går all septik direkte ut i sjø.

Read more: Oppgradering av toalett og septik

Sommerferie 2009:

Dagbok:

Dato
Båtplassen.no treff Buøysundet

Fredag
26.06.09

Avgang Storesund kl 12:02 for Båtplasstreff på Buøy/Buøysund. Pent vær med lett SØ bris og 24 grader i luften. Sjøtempen økte jevnlig hele veien fra 13 grader i Karnsundet til 20 i Buøysundet. Det lille som var av vind var stort sett midt mot så det ble jernfokken som sørget for fremdriften. Ankomst Buøy kl 16:50 Vi var såpass tidlig ute at det bare var et par båter før oss og de var akkurat begynt med ankring/fortøyning.

Lørdag
27.06.09

Ungene og jeg tok oss en tur til Skartveit i RIBen for å småshoppe litt knask.

Sol og vindstille så det ble skikkelig sommerstemning. Hadde lenge tenkt å teste en av de oppblåsbare vestene og nå ble det gjort:

{youtube}zQZH8xaR9L4{/youtube}

Søndag
28.06.09

Litt skuffende at der kun var to båter fra nordfylket. Utover dagen begynte treffet å løse seg opp og vi var blandt de siste som la av gårde. Avgang Buøy kl 16:21 med kurs for Helgøysund. Samme vær som på fredagen, dvs. lite vind og den som var kom midt mot... 25 grader i luften. Ankomst Helgøysund kl 17:43

Tirsdag
30.06.09

Avgang Helgøysund kl 12:11. Overskyet, vindstille og 19 grader.Ankomst Nordre Vågholmens nordside kl 14:11

Vågholmen med Humrabrunnen er obligatorisk i løpet av sommeren og der ble en del bading der i sommer også.

Onsdag
01.07.09

Avgang Vågholmen kl 11:51 med kurs nordover. NV lett bris, lettskyet og 22 grader i luften og 20 i sjøen. Fra Karmsund bro og nordover lå tåken grauttjukk så vi tok en overnatting i hjemmehavn på Storesund. Ankomst kl 14:21 Utseilt distanse så langt i ferien: 64.5NM.

Dato
Under arbeid ...

Torsdag
02.07.09

Avgang Storesund kl 11:28 for Røyksundkanalen/Skogbu. Lett tåke/dis, nordlig bris og 20 grader i luften, 15 i sjøen. Fin tur over Sletta og Bømlafjorden med relativt lite sjø. God plass i Røyksundkanalen. Nye eiere har overtatt og stort sett eneste oppgraderingen fra i fjor er fast pris på kr 200 pr døgn for alle båtstørrelser inkludert vann og strøm. Høres ut til å være siste sjangs for anlegget, blir der ikke brukende økonomi ut av denne sesongen blir anlegget revet og solgt til hyttetomter og det hadde vært tragisk for båtfolket...

Lørdag
04.07.09

Avgang kl 09:23 for Sagvåg. Stille pent vær, 21.5 grader i sjøen, bra badetemperatur det :-)) Ankomst Sagvåg kl 10:14. Litt småshopping behøves. Avgang kl 10:54 for Hatlevik. I dag er der Hatlevikbasar så da vi kom fram litt før 12:30 var der rimelig fullt. Fant ikke brukende plass i Trongevågen så vi ankret opp vest av Ringholmen kl 13:50 og ventet der til ståket hadde gitt seg og flyttet oss til Trongevågen rundt kl 18:00.

Mandag
06.07.09

En obligatorisk tur innom Brandasund må til hver sommer. Avgang Hatlevik kl 14:57. Lett vestlig bris, lettskyet og 25 grader i luften, 20.5 i sjøen. Var først en tur innom Johnsen og fylte diesel og småshoppet diverse knask. Deretter gikk vi til Skjeret/Waage og småshoppet litt til...Tilbake i Hatlevik kl 17:52.

Onsdag
08.07.09

Vi setter kursen hjemover igjen. Avgang kl 12:00. Værmeldingene sier 5-6 MS vind men det er fullstendig blikkstille. Midt i Bømlafjorden blåser det opp såpass at vi heiser seil og stopper motoren for første gang i ferien. Seiler fint av gårde i 5-6 knop. Etter kort tid begynner det å blåse opp og ved Håskru måler jeg 14 MS. Med sterkt redusert seilføring kommer vi oss inn i Mølstrevåg og sender det meste av mannskapet hjem ved hjelp av en nabo. Atter en sommerferie som ble avbrutt nord for Sletta pga. været. Det begynner å bli en del av disse etterhvert...

Ida og jeg blir igjen i båten og mens vi venter på roligere vær går vi til Ryvarden Fyr. Været ser ut til å ha roet seg noe allerede og vi går tilbake til båten og lager oss middag. Slapper av med et par filmer (Biefilmen og Shetlandsgjengen, den originale fra 1954). Det nærmer seg midnatt og vinden er nede i 3-4 MS så vi legger av gårde.

Torsdag
09.07.09

Avgang Mølstrevåg kl 00:01. En del dønning henger igjen men vinden er veldig spak. Heiser genoaen for å prøve å stabilisere båten litt men etter kort tid er der så lite vind at den bare blafrer med slingringen... Noenlunde grei tur med ankomst Storesund kl 01:20.

Triptelleren så langt i ferien viser 149.5 NM

Dato
Under arbeid ...

Torsdag
16.07.09

Ny tur, denne gang kun ungene og jeg. Avgang Storesund kl 12:30 for Føyno. Overskyet med noe sol innimellom. 22 grader i luften og 16 i sjøen. Fin tur over Sletta med ankomst Føyno kl 15:35. Rimelig fullt på flytebryggene til Aker så vi legger oss på utsiden med baugfortøyning i permanent blåse og hekken inn mot flytebryggene. Relativt greit dette men sjøen fra hurtigbåtene kommer midt i siden. Neste dag blir der ledig plass på innsiden av flytebryggene så vi flytter oss inn der.

Lørdag
18.07.09

Avgang kl 11:13 for Husnes. Stille, overskyet og lett regn. 18 grader i luften og 16 i sjøen. kanskje ikke det helt store sjakktrekket å reise innover i lander når været er såpass ustabilt som denne sommeren men vi har 2-3 avtaler om å treffe kjensfolk på Husnes så da blir det slik. Ankomst Husnes kl 13:35. En god del ledige plasser på gjestebryggene og vi fikk plass i kroken ytterst på den ene flytebryggen, helt ideelt for oss med siden inntil ene bryggen og hekken inntil den andre.

Lørdag-Tirsdag

 

Onsdag
22.07.09

Avgang Husnes kl 12:28. Overskyet, 3-7 MS, 18 grader i luft og 17.5 i sjøen. Seilte til litt over kl 14 men da stilnet det helt så jernfokken måtte i gang. Nærmere kl 16 blåste det opp igjen, varierende SØ vind 3-9 MS og enkelte kraftige regnbyger, noe lyn og torden i det fjerne. Over Sletta hadde vi 8-14 MS SSV vind. Tilstrekkelig sjø for mannskapet men de klarte seg bra. Ankomst Storesund kl 18:48.

Triptelleren står nå på 224.4 NM.

Der fulgte med en Caribe RIB som var plassert på fordekk.Der tok den en del sikt så en eller annen løsning måtte finnes. Har slept den en tid men det viser seg at den er nokså tung å dra, for motor mister jeg over en knop i marsjfart i tillegg til at det bråker en del fra baugsjøen...

Read more: Plassering av lettbåt

Sommerferie 2008:

Dagbok:

Dato
Kort ferietur i år...

Onsdag
06.08.08

Avgang kl 18:00. Satte kursen mot Røyksundkanalen i litt halvhjertet vær. Overskyet, yr og SV lett bris. Ankom Røyksundkanalen/Skogbu kl 21:35.

Fredag
08.08.08

Siden Skogbu ikke lengre har noen tjenester bortsett fra et enkelt gatekjøkken trenger vi å bunkre matvarer. Avgang Skogbu kl 15:57 og ankomst Sagvåg 16:55. Bare et par andre båter i Sagvåg så vi kunne velge fritt mellom det meste av kaiplasser.

Lørdag
09.08.08

Litt gufsent vær og ikke noe bedring i sikte så vi sikter oss hjemover igjen. Avgang sagvåg kl 10:22 og ankomst Storesund kl 16:24. NV frisk bris og overskyet. Totalt utseilt diastnse 53.4 NM

 

"Vi gamle" er jo ikke så helt unge lengre og med en aktiv matros på 8 måneder ombord fant vi det mest praktisk å holde oss i hjemligere strøk. Satser på å ta igjen noe av det førsømte til neste år

Fikk oss dog en del dagsturer i løpet av sommeren.

Der fulgte med en liten Standard Horizon CP170C fargekartplotter ombord. Den kommer nok til å bli solgt til fordel for PC basert system med SOB og C-Map Max kart. Håper på å få tak i de nyeste Max.Pro kartene men C-map er litt uvillige til å selge disse enda. Planen er å montere en laptop eller evt. en 12V PC fra Carputer ved kartbordet nede og ha en 10-12" transflektiv vanntett touchskjerm foran rattet. Disse skjermene er jo svindyre men sammenlignet med en fargeplotter med tilsvarende skjerm er det jo slett ikke så ille.

Read more: Kartplotter

Sommerferie 2007:

Dagbok:

Dato
Guttetur til Lyngdal Cup

Tirsdag
31.07.07

Årets tur starter med Lyngdal Cup med avgang Storesund kl 08:07. Har vært styggevær i mange dager så det ble en ren guttetur, kun Rune og jeg. Ungene som skal delta på Lungdal Cup reiste med bussen og konene ble igjen hjemme. Frisk bris fra nordvest og grått vær. Seiler sør Karmsundet og tar vestsiden av Kvitsøy for å unngå de litt krappere sjøene nær land.

Her er en liten filmsnutt fra vestsiden av Kvitsøy:

{youtube}5ha5vmYi-3E{/youtube} 

Passerer Jærens Rev omlag 3.5 nautiske mil fra land. Bølgene er vel rundt 2-3 meter på det jevne med enkelte topper opp mot 5 meter. Tenkte å overnatte i Rekefjord da vi begynte å bli slitne etter 12 timer i sjøen. Startet motoren og firte seilene. Etter 5 minutt endret motorlyden seg markant grunnet mangel på kjølevann. Opp igjen med seilene og fortsatte mot Flekkefjord mens vi feilsøkte på motoren. Fant fort ut at sjøvannspumpen ikke pumpet og at impelleren var i orden så vi monterte en reserve pentrypumpe som sjøvannspumpe og fikk da i alle fall kjøling nok til sakte og moderat fart. Fant oss en fin vik i Listafjorden, Yt. Kalvekilen. Demonterte sjøvannpumpen og fant fort ut at det var koblngen til sjøvannspumpen som var utslitt.

Her er både adapter i motoren og drivenden av vannpumpen, det sorte bak adapteren er jernpulver/spon:

Denne koblingen skal smøres med grease iflg. verkstedshåndboken men der var aldeles knusktørt så mekanikeren som skiftet den for 3-4 år siden har nok tatt en litt for kjapp en... En halvtime jobbing med skjerfil og fil samt utforing av adapterskiven var pumpen i drift igjen. Bestilte nye deler fra Universal Diesel og disse ble levert fra England på Rosfjord Strandhotel i Lyndgal 26 timer senere. Regner med at nødreparasjonen er såpass bra at vi ikke skifter deler før etter sommerferien.

Onsdag
01.08.07

Startet opp igjen kl 10:37 og gikk for motor ut til Lista Fyr

og seilte videre mot Lyngdal. Ved Midtfjordskjær ytterst i Rosfjorden startet vi opp motoren da vinden ikke var så imponerende lenger. Ankomst Lyngdal Båt Forening kl 15:01 og ble på telefon med Arnt Linnan (trivelig havnesjef) loset inn i passende ledig bås i flytebryggeanlegget.

Utseilt distanse 122NM, gjennomsnittsfart 7.0 knop, toppfart 14.5 knop.

Torsdag
02.08.07

Litt blandet vær, ikke særlig varmt og sol som kommer og går men sett i forhold til været tidligere i sommer så var det glimrende. Opphold.

Fredag
03.08.07

Sol fra nesten skyfri himmel og lite vind. Var et par timer i badeland og det var et meget bra badeanlegg. Rekord i vannsklia: 8.27 :-))

Lørdag
04.08.07

Overskyet og en liten bris i dag. Etter dagens kamper starter hjemturen da søndagens etappe blir lang nok uansett. Bedre å ta unna litt av turen i dag. Avgang rundt kl 18:30. Ikke så mye vind men 1-2 meter bølger er jo ikke helt komfortabet. Gikk for både motor og seil til Rekefjord med ankomst akkurat midnatt.

Søndag
05.08.07

Avgang Rekefjord kl 08:15. Noe lettere sjø i dag, for det meste rundt 1 meter eller litt mer og vind varierende fra 7-8 til 15 m/s til tross for jevnlige meldinger på VHF om 10 m/s. Etter Jærens Rev roet sjøen seg noe. Gikk for det meste med full seilføring men i perioder da vinden var over 12 m/s revet vi både genoa og storseil noe.

Utseilt distanse 123NM, gjennomsnittsfart 7.8 knop, toppfart 15.3 knop.

Ankomst hjemmehavn kl 18:33 og dermed var første økt av ferien over

Dato
Familieferie i Sunnhordland.

Onsdag
08.08.07

Avgang Storesund kl 11:36. Lett vind fra nord og overskyet 15 grader. Lett dønning over Sletta men enkel og grei tur for motor til Røyksundkanalen. Ankomst kl 14:52.

Lite båter, 7-8 stykker, så vi kunne velge oss akkurat den plassen vi ville ha.

Bekjentskaper fra tidligere besøk i kanalen gjenoppfriskes og nye oppstår.

Torsdag
09.08.07

Fremdeles god plass. Så som så med været, overskyet, NV bris og 15 grader.

Fredag
10.08.07

Samme temperatur men sol deler av dagen, helst på formiddagen.

Utover kvelden kommer en del båter men det blir ikke fullt.

Lørdag
11.08.07

Trenger påfyll av basismat og denslags er jo ikke å oppdrive i Røyksundkanalen... Drar til Sagvåg og fyller opp spiskammerset og fortsetter til Føyno der min svoger har leid en av Akerhyttene.

Søndag
12.08.07

Meldt overskyet hele dagen men fra midt på formiddagen løsnet skydekket og vi fikk strålende sol helt til drøyt kl 1900.

På en liten halvtime dro vi opp nok lyr til et par middager til 10.

Mandag
13.08.07

Fremdeles på Føyno. Nokså varierende vær men bedre enn meldt...

Tirsdag
14.08.07

Fremdeles på Føyno. Nokså varierende vær men bedre enn meldt...

Onsdag
15.08.07

Da regnet ikke ser ut til å stoppe setter vi kursen hjemover. SSØ liten kuling i starten men da vinden skal roe seg litt (iflg GRIB.US) tar vi et par timers middagsstopp i Buavåg. Da vi fortsatte hadde vinden minket til 7-9m/s og dreid SSV. Litt rufsete over Sletta men bare drøyt 1 meter bølger på det verste, stort sett rundt halvmetern.

Dato
Siste økt: Ryfylke.

Tirsdag
21.08.07

Avgang Storesund kl 18:48. Lett vind fra nordvest. Kun en transportetappe til Lindøy/Hgsd. Seilforening. Matrøsen skal på seiltrening på onsdag og vi starter ferien på kvelden. Seilte nesten til Krokanes og gikk for motor nord Førdesfd. Ankomst Storevik kl 21:28.

Onsdag
22.08.07

Seiltreningen med etterfølgende møte tok såpass lang tid at vi overnattet i Storevik.

Torsdag
23.08.07

Stille og klart vær. Avgang kl 10:39 og ankomst Humrabrunnen kl 12:20. Sjøtemp 17.5 grd. utenfor bassenget.

Fredag
24.08.07

Forflyttet oss til Ognahabn på ettermiddagen.

Lørdag
25.08.07

Variabelt vær, NV kuling i natt i stedet for sørlig bris... Setter kursen hjemover på ettermiddagen.

Internet ombord besørges av en D-35 WLAN ruter fra ICE. Denne kobler seg til basestasjoner på land som er en videreutvikling av det gamle NMT450 nettet.

Ruteren gir også en trådløs WLAN-sone ombord slik at jeg kan sitte med PCen hvor det nå måtte passe.

I tillegg låner jeg av og til en Panasonic Toughbook CF-08 som brukes til fjernstyring av PCen. CF-08 er en trådløs (WLAN), vanntett WindowsCE-basert touchskjerm som jeg har utendørs mens PCen står tørt og trygt plassert på kartbordet.

 


Sommerferie 2006:

Dagbok:

Dato
Tekst

Mandag
26.06.06

Admiralinnen har ikke ferie før om en uke så det er kun Admiral og Matrose på tur foreløpig.

Avgang Storesund/Karmøy kl 11:44 med kurs nordover. NV bris, lettskyet og sol, 15 grd.C. En del mer sjø på Sletta enn ventet men slik er det jo som regel der. Gikk 9-14 knop til Bømlahuk og marsjet 22-23 resten av veien. Ankomst Røyksundkanalen/Skogbu kl 13:24. Ingen andre båter og alle fasiliteter stengt... I kveldingen dukket 4 båter til opp.


Dette bildet er representativt for tilstanden pr. i dag...

Plan for morgendagen: Sagvåg, må shoppe litt.

Tirsdag
27.06.06

Avg. Røyksundkanalen kl 11:15, ankomst Sagvåg kl 11:38. Like folketomt her, vi er eneste båten i gjestehavna...

Overskyet og nordlig bris, rundt 15 grd.C.

Avg. Sagvåg kl 14:18, ankomst Røyksundkanalen kl 14:39. Alene igjen...

Onsdag
28.06.06
Avgang Røyksundkanalen kl 12:18, ankomst Valevåg kl 13:01. Litt familiære sysler setter en stopp for båtlivet et par dager...
Fredag
30.06.06
Avgang Valevåg kl 21:14, ankomst Hatlevik kl 22:00
Lørdag
01.07.06

I dag er det Hatlevikbasar på Aalforo/Hatlevik i Nyleia/Stokksundet.


Folk strømmer til i egne båter i tillegg til at der går flere rutebåter i skytteltrafikk fra flere steder.


Hatlevik begynner å fylles opp...

Søndag
02.07.06

Må en tur til Leirvik i kveld. Avgang Hatlevik kl 17:38. Kort stopp i Leirvik kl 18:35 og ankomst Husnes gjestehavn kl 19:26. Glimrende forhold i Årets Gjestehavn 2005: 25 grader i lufta og 20.5 i sjøen. De rike har det godt...

Fikk koselig besøk av "Wellcraft" (fra Baatplassen.no) med frue.

Her er WLAN fritt tilgjengelig, en smule bedre enn GPRS.

Mandag
03.07.06
Fremdeles på Husnes. Glimrende vær i dag også, full gjennomtrekk i båten men 31 grader likevel.

Litt skyer på dagen og noe dis om kvelden. Godt å ikke bli stekt hele dagen. Trodde ikke jeg skulle få bruk for presenningen til frontvinduene men i dag var den nyttig.
Tirsdag
04.07.06

Fremdeles på Husnes.

Glimrende vær i dag også.

20 grader i sjøen i morges, sikkert mer nå, gidder ikke måle...

WLANet var dødt en stund i dag morges men med 3G/GPRS går surfing greit likevel... Drar muligens videre i morgen tidlig. Lurer på Lukksund, Godøysund og videre gjennom Fitjarøyene til Hatlevik eller Røyksundkanalen.

Onsdag
05.07.06

Fremdeles på Husnes.

Havnevertene imponerte. Hele tiden var der omlag 3 mann som hjalp til med det meste. En kveld, bortimot kl 01:00 kom et par båter inn i havna. I neste øyeblikk stod en av vertene på flytebrygga vår og viftet og pekte hvor der var plass til båtene.

Glimrende vær i dag også, 23 grader i sjøen, blir til i morgen...

Torsdag
06.07.06
Overskyet i dag men hva annet kan man si enn "blir til i morgen"?
Fredag
07.07.06
Dagens reprisesending: Blir til i morgen... Og hvorfor? I tillegg til at det er en makelig og veldrevet havn har matrosen fått kjempekontakt med en bergensk matros og det gjorde de respektive foreldre også.
Lørdag
08.07.06

Overskyet og en del solide regnbyger. Må ut en tur å tømme septiktanken så da flytter vi litt på oss samtidig.

Avgang Husnes kl 12:16. Ankomst Uskedalen kl 12:45. Mange ledige gjesteplasser såpass tidlig på dagen men det fylles noe opp etterhvert.

Søndag
09.07.06

Overskyet og en del solide regnbyger. Avgang Uskedalen kl 12:49. Noe vind men meldt SØ kuling på ettermiddagen. Ingen bedring i vente iflg met.no. Vi setter kursen hjemover. Ankomst Valevåg kl 14:04.

En del sjø utover Hardangerfjorden, såpass at mannskapet settes av i Valevåg og jeg fortsetter alene ut Bømlafjorden og over Sletta.

Avgang Valevåg kl 14:30. Begynte å bli rufsete mot slutten av Bømlafjorden og enda verre på Sletta. Periodevis tuslet jeg avgårde i 5-6 knop og gikk gjennom de største bølgene... Andre tider gikk det greit i 14-16 knop. Mistet flagg med flaggstang underveis og omkalfatret en del skapinnhold og noen vinduer ble lekk men ellers gikk det rimelig greit... Og som vanlig: Været på Sletta er verre enn det burde være iflg. værmeldingene... Ankomst Storesund kl 16:09.

Fredag
14.07.06

Ny tur. Meldt 3 m/sek men i praksis 7 (ref. www.westweather.net). Avgang kl 16:24. Tar turen alene over Sletta og plukker opp mannskapet i Buavåg. En del sjø men ikke på langt nær så ille som ved forrige overfart. Gikk stort sett i 14-15 knop. Ankomst Buavåg kl 17:25. Ligger å venter på mindre vind mot kvelden... Avgang Buavåg kl 21:04,. Gode forhold så vi kunne godt reist tidligere men har god tid... Ankomst Røyksundkanalen/Skogbu kl 21:50

Lørdag
15.07.06

Flytter litt på oss. Avgang Røyksundkanalen/Skogbu kl 16:04, ankomst Føyno kl 16:31. Ligger på ferieområdet til Aker der min svoger har leid seg hytte.

Søndag
16.07.06

Bra vær men litt kaldt i sjøen, kun 16 grader og det frister ikke så veldig mye med bading...

Mandag
17.07.06

Regn og forholdsvis stille i dag. Har hatt en kjapp handletur til Sagvåg. Fikk besøk av bergenserene vi traff på Husnes.

Tirsdag
18.07.06

Fremdeles på Føyno. Sol og nordlig bris i dag. Bergenserene hadde planlagt bilferie og måtte dra hjem tidlig i ettermiddag.

Onsdag
19.07.06

En kjapp shoppetur til Sagvåg og deretter reiste vi til Hatlevik. Regner med å bli her 2-3 dager...

Lørdag
22.07.06

Satte kursen hjemover. Ankom hjemmehavn ca kl 19:00

Reisen startet med Kystbussen fra Haugesund onsdag den 23.08.06 kl 12:15. ved ankomst Bergen/Arenum kl 15:35 var ikke selger tilstede. Hadde hyrt en KNBF takstmann for å gå gjennom båten før avgang da det gir fratrekk i premien og da båten er over 10 år gammel var det et krav fra Norske Sjø for å forsikre den. Selger dukket opp etter en purring og nødvendige papirer og penger skiftet eier.

Read more: Jomfrutur 23-24.08.2006

Den medfølgende Simrad/Navico WP30 autopilot viste seg fort å ikke være særlig brukende for denne båten. Den jobbet litt sakte, hadde for lite krefter og støyet betydelig. Da jeg overtok båten var autopiloten nylig kommet tilbake fra reparasjon pga. overbelastning.

Om en skal dømme etter ledige/gamle monteringshull har der i alle fall vært montert 3 autopiloter før WP30 så jeg går nå i gang med montering av den femte... Håper det blir den siste...

Har sjekket litt rundt og funnet at Raymarine S3G/ST6002+ og hydraulisk lineær drivenhet skal gjøre susen. Vurderte lenge Navman 3380 men da jeg også skal montere full seilinstrumentpakke (Vind/Logg/Lodd) og ønsker dette i samme serie som autopiloten falt Navman ut da de for tiden ikke er leveringsdyktige på vindpakken pga. redesign til Northstar-design. Vil dog bruke Navman/Northstar hydraulisk lineær drivenhet da denne er langt rimeligere enn Raymarine og har fått gode skussmål på Båtplassen.no.

Plassering av betjeningen sa seg noenlunde selv men pidestallen hadde en del hull som ikke passet for meg. I tillegg var der noen hull som var støpt igjen tidligere. Dette var gjort veldig pent utvendig men på baksiden hadde panelet veldig varierende tykkelse og en del kanter. For ikke å bruke alt for mye tid like før sommerferien laget jeg et par rustfrie plater med hull til mine instrumenter og limte på med silikon. Ble ikke så helt ille det...

Drivenheten var enkel å montere. Fester stod allerede på plass. Måtte lage en rustfri brakett (øverst i bildet) for feste av rortilbakemelding og også sette en liten brakett på rorkvadranten for denne. Ellers var der et passende festehull i rorkvadranten og andre enden av sylinderen var grei å borre nye hull til. Festet her måtte bygges opp et par cm for å få sylinderen over cockpitdreneringen.

Alle innstillinger av kurscomputeren ble gjort en gang vha. automatisk kalibrering og har siden ikke rørt innstillingene annet enn RESPONSE som jeg noen ganger reduserer for å få piloten til å jobbe litt mindre og dermed bruke mindre strøm.

Har hatt en tur fram og tilbake over Jæren i sommer, begge veier i kuling rett bakfra, og autopiloten har vist seg å være helt suveren. Ved store rorbevegelser høres en brumming fra hydraulikkpumpa men ellers er den helt lydløs.

Strømforbruket for både autopilot, kartplotter, GPS og vindinstrumentene ligger på rundt 10A.

 


Siden båten har levd hele sitt liv i varmere strøk finnes ikke varme ombord. Der er dog to aircondition ombord og de kan brukes til varme men de bråker så mye at de ikke er brukende i praksis. Har derfor bestilt en 4kW Glembring dieseldrevet varmer (liknende type som Refleks) som skal monteres ombord.

Read more: Installasjon av varme