Svein's Plass ;-)

Litt om hva jeg putler med, både nå og tidligere...

Strøm er jo alltid mangelvare i båt. Ille nok i motorbåt men enda verre i seilbåt. Et visst strømforbruk vil der jo alltd være med autopilot, kjøleskap, kartplotter, VHF o.l. Det er derfor viktig, spesielt i seilbåt, å vite hvor mye strøm en har tilgjengelig til enhver tid.

 

Gikk derfor til innkjøp av en Sterling PMP1 batterimonitor fra Jørg Becker. Denne kan overvåke strøm og spenning på inntil 4 batteribanker i tillegg til at den måler/beregner forbrukt energi i amperetimer (Ah) på en av bankene. For min del vil jeg kun måle spenning på startbatteriet og full overvåking på forbruksbanken. Startbatteriet er et Optima Bluetop og forbruksbanken består av 4x80Ah Gel-batterier.

 

Slik ser den originale strømtavlen ut.

Øverst til venstre er 12V fordeling med instrumenter og sikringer.
Nederst til venstre er 120V fordelingen med fra venstre voltmetre for begge landstrømsfordelinger, sikringer for landstrøm 1 (aircondition) og landstrøm2 (aircondition, stikkontakter og batterilader).
Til høyre er, ovenfra og ned, RDS radio/CD, overvåkingspanel for batterilader og VHF.

Batterimonitoren krever en shunt for å måle strømmen som går ut og inn i batteribanken. Her er shunten plassert øverst til venstre, den blanke/oransje saken over de blå skillediodene. Øverst til høyre viser sikringsboksen for alle måleledningene.

Her er batterimonitoren plassert i strømtavlen. Monteringen ble litt kjapp og skal pyntes litt på etterhvert. Måtte "ofre" det ene landstrømsinntaket men det var planlagt å fjerne uansett. Instrumentet passet akkurat på millimeteren mellom de andre panelene.

Erfaringene etter første helg med skikkelig overvåking av strøm ga en rimelig nedslående konklusjon... Etter å ha tappet ut 75Ah fra den 320Ah store batteribanken var spenningen nede i 11.1V, mao. så er det bare å kassere hele batteribanken...

Grublet en del på hvilke batterier jeg skulle satse på og endte på 6 stk Biltema 80-421 på 135 Ah hver. Det skulle bli 810 Ah tilsammen og det burde holde en stund. Dette er tette/ventilregulerte batterier til kr 798.- pr stk. Om en regner pris pr amperetime så kommer disse batteriene svært godt ut nesten samme hva en sammenligner med. Har to batterirom og bildet her viser babord. Et tilsvarende rom finnes til styrbord.

Så gjenstår bare å se om ladeutstyret er godt nok. Har en 20A landstrømlader og så langt har jeg sett at motoren lader med 50A så lenge batteriene er sultne. Når batteriene begynner å fylles opp synker ladestrømmen FØR spenningen er kommet langt nok opp så en skikkelig regulator er nok ikke langt borte.

Etter litt bruk viste Biltema batteriene seg å være helt ubrukelig. Etter få timer med uttak av tilsammen 30-50 Ah er det slutt med 11.5V batterispenning. Biltema får hele batteripakken på 300 kg tilbake og jeg må finne meg andre batterier. Litt synd fordi disse batteriene passet svært så godt med god utnyttelse av tilgjengelig plass i båten.

Fikk tilgodelapp på Biltema og de anbefalte SMF-batteri og jeg kjøpte 5 stk av 80-31201. Da ender jeg på totalt 600Ah til en pris av ca. det samme som den forrige pakken på tilsammen 810 Ah. Disse batteriene har en helt annen fasong en de andre og får da kun plass til to i den ene batteriboksen og 3 i den andre. Der er rikelig med luft over disse og det er jo helt uutnyttbart rom...

Sommer 2009: Har ikke fått testet batterier og lading stort i fjor da diverse utenombåtlige forhold førte til lite bruk. I år har vi vært flere uker i båt og har sett at batterikapasiteten holder greit til en helg. Kjøleboksene går tilnærmet kontinuerlig med 5A strømtrekk og etter en helg er da batteribanken halvtom og mer enn det liker jeg ikke bruke. Den originale 20A laderen er da en smule snau siden der kun er 15A tilgjengelig for batteribanken. Har derfor i sommer montert en Amtek laderegulator (tilsvarende som Ladac 1204) på motorens dynamo for at denne skal lade mest mulig i tillegg til at jeg har montert en Nordic Power 50A landstrømslader med fjernkontrollpanel.

Laderen fyller opp batteriene kjapt nok men viste seg raskt å ha en ulempe: Når batteriene er fulle og laderen har gått over i vedlikeholdsmodus har den en designfeil som gjør at om kjøleboksen starter så hopper laderen over i absorpsjon igjen. Dette medfører at batterispenningne blir liggende på oppunder 15V kontinuerlig (kalsiumbatterier) og det har ikke batteriene godt av. Det står beskrevet i manualen at den vil fungere slik så det er ikke min lader som er feil men designet. Løsningen er å bruke laderen i "Power Supply" modus (bryter på laderen). Da får en ikke absorpsjonsfasen så de gangene kjøleboksene slås av bør en slå laderen over i lademodus.

Oppdatering etter 2010 sesongen: Problemet med at laderen hopper ut av vedlikeholdsmodus når kjøleboksen starter har ordnet seg, vet ikke hvorfor...

I praksis ligger vi med landstrøm der det er tilgjengelig men en helg uten går helt fint. Det er kjøleboksen som er den store forbrukeren og som begrenser tiden uten landstrøm men med skikkelig laderegulator lader jo motoren ganske godt også så et par timer for motor og en har opparbeidet seg en del mer liggetid. Har så langt aldri vært under 50% batterikapasitet :-)