Ny bil på gang... Sikler litt på Chevrolet Tahoe og f.eks denne ser jo snacksen ut:

 

 

Litt usikker på såpass gammel bil som 2000 modell men Tahoe leveres ikke med diesel i Norge etter 1999 (1999 modellene blir ofte solgt som 2000 modeller da de er registrert første gang i 2000).

Prøvekjørte en 1996 modell og den var nå litt så som så, dårlig/manglende sidestøtte i setene og veldig ullen styring så den slo jeg raskt fra meg.

 

Kom i skade for å prøvekjøre en 2002 modell med bensin V8 på 273 hk og det var en helt annen opplevelse. Langt mer presis styring og betydelig bedre seter, en helt annen bil på alle måter. Noe flytebryggefølelse er der nok men slett ikke ille. Måtte nesten true kona til å sette seg bak rattet, hun er ikke spesielt glad i verken store biler eller automatgir og Range Roveren min vil hun ikke kjøre men etter få meter i denne Tahoen ble hun hekta og snirklet seg inn på smale bygdeveier og ville nesten ikke gi den fra seg igjen :-) Ser ut til å bli bensinbil på meg for første gang på rundt 20 år... Det var denne her vi prøvekjørte og den ser jo ikke så ille ut:

Synes der var litt i overkant mye rust i tillegg til Autoride som var helt herpet.

 

Kjøpte denne her i stedet, omtrent samme pris og kjørt 100k mindre og mindre rust:

Måtte til Bergen for å handle men det var nå en fin tur, pleier å handle bil langt lengre unna enn det...

 

Hadde helst tenkt på CNG konvertering men det ser ut til at det er mer praktisk med LPG, CNG anlegg er langt mer omfattende og blir i praksis ikke levert til småbiler. Så langt ser regnestykket ut til å gi en nedbetaling av LPG anlegget på ca 3 år så det er ikke så ille. Investeringen på rundt kr 40.000.- er en ting men de daglige utgiftene til bensin er jo langt mer merkbare. Gasskostnadene blir rundt 45% av bensinprisen så det hjelper jo godt på i det daglige.

 

Etter 3 tanker ligger forbruket på 1.5-1.6 l/mil. Iflg. instruksjonsboken skal den bruke 1.2 på langkjøring og 2 på småkjøring så 1.6 på blandet er da nokså normalt.

 

Ombygging til LPG ble utført hos Knaphus Bil i sommer (2011) og ser nå at drivstoffkostnadene pr. kjørte mil har gått nede fra ca. kr 22.- til ca. kr 12.-. Hjelper godt på i det daglige regnskapet det. LPG-tanken er teoretisk 95 liter men det tillates ikke å fylle mer enn ca. 80 liter. Dette holder til 40-45 mil. Bensintanken som tar ca 95 liter (har aldri fylt mer enn 86 liter) holder til ca. 55 mil.

 

Merker ingenting til ombyggingen i det daglige. Motoren må opp i 25°C før den kobler over til LPG og da høres kun et klikk når en av magnetventilene åpner. I løpet av de neste 2-3 sekund kobler så to og to dyser over på gass på en helt fullstendig umerkelig måte. Merker ikke verken effekt tap eller andre ting i det daglige men det skyldes jo at av de 273 hestene er det bare en liten del som benyttes vanligvis. Da vi hentet traktor i Vestfold og hadde en vogntogvekt på 7.2 tonn (oooopppsss, det var visst en smule overlast på vogntoget selv om både bil og henger er innenfor grensene, i alle fall nesten) gikk gasstanken tom i en kraftig motbakke. Automatikken koblet over til bensin og da merket vi det godt at der er mer futt i bensin, ikke noe dramatisk men godt merkbart...

 

Solgt til en kar i Oslo 06.10.2012.