Nye utskiftinger i bilparken. Range Rover og Qashqai på vei ut og en 2003 Mercedes-Benz ML270CDI er allerede kommet inn i stallen. Vi MÅ ha muligheter til å trekke 2 tonn henger og aller helst 3.5 tonn. Bare 2 tonn eliminerer ganske mange biler og med 3.5 tonn er der ikke mange utenom diverse amerikanske, Land-Rover og Mercedes M-klasse. Amerikanske biler har jeg hatt nok av, de krever amerikaveier for å kunne brukes. Valget falt på M-klasse denne gang.

 

Bilen ser ut til å være i god stand i forhold til prisen. Kosmetisk har framre støtfanger fått seg en dunk og er sprukket litt her og der i tillegg til en og annen blære i lakken. En del overflaterust på rammen. Andre ting er parkeringssensorer som ikke virker, termostat som ligger på 65 grader og gassfjærene på panser og bakluke er slakke.

 

Etterhvert viste bilen en del flere negative sider. En ting er at automaten av og til blir hengende fast i et gir og må stopper/startes for at det skulle ordne seg. Langt verre er det at når tempersturen daler til litt under +10 så vil den ikke starte. Der var noen lekkasjer slik at der tydelig var luft i dieselen men etter å ha skiftet det meste av dieselsystemet ble der ingen forbedring i startvilligheten. Solgte bilen og ny eier fikk klar beskjed om hvilke problemer bilen hadde og hva jeg hadde gjort for å forsøke å reparere. Har i ettertid konkludert med at problemet sannsynligvis skyldes tidligere dårlig vedlikehold og at registerkjeden er utslitt slik at timing mellom kam og veivsensor er litt på tur. Når motoren først hadde startet gikk den som et skudd men der er litt tøffere krav til at timingen skal være riktig for å få lov å starte...

 

Kjøpt 16.09.2015

Solgt 15.06.2016