Den nyinnkjøpte bilen hadde et 2DIN Pioneer stereoanlegg men dette virket ikke som det skulle. Kjøpte inn en Parrot Asteroid Smart og så hadde jeg liggende en Parrot UNIKA rattinterface som var til overs fra en tidligere installasjon.

 

 

Dette burde være en rimelig plankekjøring av en installasjon da bilen er kompatibel med Parrot enhetene og dokumentasjon finnes tilgjengelig på nett. Så enkelt skulle det ikke være og derfor lager jeg denne siden i tilfelle andre skulle slite med det samme.

 

Alle biler har sine triks for å komme inn i dashbordet og Qashqai ar veldig grei når jeg bare fant trikset: Stikk fingertuppene ned helt foran øverste/framste ventilasjonsrist oppe på dashbokder og dra hardt rett bakover så løsner hele midtdelen av dashbordet ned til like under radioen. Denne delen er huket fast i delen nedenfor men disse løsnes lett fra hverandre. Et par ledninger plugges ut og dashborddelen kan fjernes. Selve radioenheten var plug-n-play men festene måtte modfiseres litt. Der er VELDIG god plass bak radoen så jeg kunne lett plassert både 10 og 20 UNIKA bokser bak og under.

 

Den store urfordringen var å få knappene til å snakke med radioen. Bruksanvisnngen fra Parrot som omhandler Qashqai var ikke brukende i det hele tatt da ledningssettet i bilen ikke passet med bildene i bruksavisningen. Etter MYE leting på nett fant jeg omsider et bilde som passet med min bil:

Denne pluggen er den som radioen er tilkoblet og en av de aktuelle ledningene er ikke koblet videre så UNIKA måtte kobles til rett i bilens ledningsnett.

 

Så langt greit nok men når UNIKA var koblet til ville ikke radioen på i det hele tatt. Målte 12V både på rød (+) og oransje (ign/aux) ledning. Oransje går via UNIKA boksen og selv om den så helt ut som den skulle (målte 12V inn på radioen både på rød og oransje) måtte jeg koble denne forbi for å få liv i radioen:

 

Nå viser ikke fargene så godt på bildet men orasje inn til UNIKA er den som ser rød/gul ut. Spenningen inn her skal komme ut igjen på blå/gul men dette virket av en eller annen grunn ikke så jeg klippet blå/gul og loddet den inn på oransje.

 

Da gjenstår bare programmering av knappene (som beskrevet i manualen) og aktivering av fjernkontroll i radioens meny og systemet er oppegående :-)

 

Slik ser det ferdige resultatet ut (var ikke lett å ta et brukende bilde i motsol, skal fikse på det...):