Driftsbremsen (fotbremsen) på Zetoren var helt død. Jobben er helt grei men komponentene er tunge og det gjør at det er en del jobb.

Etter ca. 2.5 time er ene siden demontert:

 

Der er en brakett på hytten som laget en god del hodebry men når jeg omsider fant ut at hytten måtte løsnes på begge sider og så løftes 5 cm gikk alt så mye bedre. Det var akkurat så vidt jeg klarte å løfte hytten nok da den i forkant stoppet i lesseapparatet. For å forenkle neste gang skar jeg bort innerste side av U-profilen på begge sider før jeg satte sammen igjen:

 

Etter ca. 8 timer jobb så er begge slavesylindre og bremsesko samt et par simmerringer skiftet.

 

Nye bremserør til begge sider er på plass da disse ikke lar seg demontere uten å ødelegges... Originale bremserør er billigere på Økonomi-deler.no enn metervare fra Mekonomen og ser i tillegg langt bedre ut. Ganske kronglete å få tredd de på plass men det gikk nå til slutt. Fylte rommet mellom rør og mutter/omløper med CopaSlip så kan de kanskje demonteres uten å ødelegges neste gang.

 

Begge hovedsylindre skulle nylig være skiftet men det viste seg at siden slangen fra bremsevæskebeholderen var skadet så var der kommet vann inn i sylindrene og begge var ødelagt...

Nye mastersylindre montert med nye kobberringer på ut-tilkoblingen. Når jeg så på de gamle kobberringene var det tydelig at anleggsflatene ikke er helt parallelle slik at kobberen klemmes mer på ene siden.

 

Får ikke ut alt luften av systemet, bremsepedalene fjærer en god del, mulig det skal være slik.

 

Totalt ca 12-13 timers arbeid men nå er det bare bremsevæskebeholderen og røret ned til mastersylindrene som ikke er nytt :-)

 

Første prøvetur med nye bremser var en god nedtur, måtte nesten stå på bremsepedalene for å få bremsene til å ta. Etter tips fra ZetorWorld.com kjørte jeg 300 meter i 3. gir med fullt turtall og bremsene mer eller mindre hardt på slik at det røyk betydelig fra begge bremsetromlene. Utrolig hvor mye bedre bremsene ble etter en slik innkjøring :-)